ANTONIA & ANDREEA: Pasiunea i-a adus la Națională

La începutul acestei săptămâni, postul local de televiziune Transilvania TV a realizat un reportaj în câteva școli orădene, având ca subiect participarea elevilor la etapa națională a olimpiadelor școlare.

O echipă a TTV, prin doamna Loredana Roxin, a solicitat câteva opinii conducerii școlii noastre și colegilor noștri premianți.

Domnul director Iulius Timar a declarat că, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie, colegiul nostru și-a reluat participarea la aceste concursuri școlare: ,,Aș dori să menționez rezultatul obținut de Alex Topai, care a câștigat olimpiada națională de geografie pentru clasa a X-a și s-a calificat în lotul național, deci va reprezenta România la olimpiada internațională care se va desfășura în luna iulie, la Paris. De asemenea, a obținut locul întâi eleva Cordovan Beatrice din clasa a XI-a A, la Olimpiada de limba rromani.”

Echipa TTV a luat câte o declarație atât celor doi elevi, cât și profesoarei care îl pregătește pe Alex, prof. Camelia Timofte.

Alex se declară fascinat de geografie de când era mic. El a participat din clasa a V-a la concursuri de acest fel, dar acesta e primul an în care s-a calificat la etapa internațională. Pentru faza internațională, proba va fi interdisciplinară – geografie și ecologie, în limba engleză.

Cel de-al doilea elev olimpic, Beatrice, spune că învață limba rromani din clasa a II-a, alături de profesorul ei, pe lângă cursurile școlare obișnuite. Beatrice ne-a împărtășit că ar dori să studieze Dreptul, urmând eventual o carieră de procuror.

Antonia Bodiu și Andreea Bot

Îi dorim mult succes, atât lui Beatrice, în viitoarea carieră, cât și lui Alex, pentru etapa internațională care îl așteaptă!

Mulțumim, TV Transilvania!

ANTONIA BODIU, ANDREEA BOT

ANTONIA BODIU și ANDREEA BOT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: