Ghibu pe culmile succesului

Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea se poate mândri cu rezultatele răsunătoare obţinute la olimpiadele naţionale din acest an.

Şcoala noastră a fost reprezentată de patru elevi, anume de Patrik Indrie, Roxana Nistor (Istorie), Alex Topai (Geografie) şi Adelina Beatrice Cordovan (Limba și Literatura Rromani maternă). Alex Topai a reuşit performanţa de a se califica la etapa internaţională a Olimpiadei de Geografie, obţinând cel mai bun punctaj din țară, 97,75 de puncte.

Sursă foto: bihon.ro

Cel mai bun din ţară la geografie

Alex Topai şi-a descoperit pasiunea pentru geografie încă de pe vremea când era la grădiniţă. Dragostea faţă de lectura de specialitate şi faţă de atlase l-au ajutat să evolueze şi, iată, să obţină cel mai mare punctaj din ţară.

Pentru a se califica la etapa naţională, Alex a fost nevoit să parcurgă câteva manuale de geografie şi materiale auxilare, la care se mai adaugă şi rezolvarea subiectelor ce s-au dat în anii anteriori.

Alex susţine că, pentru a ajunge să faci performanţă, pe lângă multă muncă mai e nevoie şi de susţinerea celor din jur. Pe această cale, doreşte să îi aducă mulţumiri doamnei profesoare Camelia Timofte pentru tot ajutorul, fără de care n-ar fi reușit o asemenea performanță. Nu în ultimul rând, doreşte să îi mulțumească familiei și prietenilor pentru tot suportul acordat.

Ţinând cont că este elev în clasa a X-a, Alex are în vedere ca pe viitor să studieze fie informatica, fie geografia sau istoria.

În final, Alex doreşte să le transmită colegilor lui să nu se descurajeze orice ar fi și să se dedice constant materiei respective.

MARIA PAȘCALĂU

MARIA PAŞCALĂU

Maria Pașcalău este absolventă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2019, secţia filologie – engleză, clasa prof. Sándor Lilla Adél, în prezent studentă în anul III la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: