PAULA: Curățarea sufletului

Într-o întâmpinare a frumoasei Sărbători a Luminii, Învierea lui Hristos, am rugat-o pe doamna Marian Rodica, profesoară de religie, să ne însoțească la o întâlnire cu Iisus Hristos, contemporan cu noi, viu, sfânt, adevărat, în Sfânta Împărtășanie. Cu această ocazia, domnia-sa ne-a spus și câteva cuvinte de învățătură.

Obișnuim cu toți să primenim casele, grădinile, curțile, ogoarele și, evident, sufletele. Prin spovedanie, ne-am străduit să îi aducem în față lui Hristos greșelile și neputințele noastre, cerându-I iertare pentru ceea ce El știa deja despre noi.

Prin spovedanie, îi spunem Lui Dumnezeu: Am greșit, Doamne, iartă-mă, căci vreau să rămân cu Tine.  Hristos, sub chipul pâinii și a vinului, ne oferă prilejul de-a intra în comuniune cu El, oferindu-ne în taină iertare și puterea de-a fi mai iubitori, mai buni, mai înțelegători, mai răbdători.

Mulțumim Lui Dumnezeu pentru iubirea nemărginită  pe care o împărtășește prin soare, prin Spovedanie, prin Împărtășanie și prin sublima Sfântă Liturghie, unde în taină Hristos vine la fiecare suflet.

Bucuria Învierii o avem deja în suflete, de aceea Îți suntem recunoscători, Doamne!

Sursă foto: arhiva personală Paula Mărcuș

Mulțumim părintelui paroh Ințe Liviu, părintelui Câmpeanu Mircea, doctor preot Mihai Brie și părintelui Cătălin Călinescu, care cu multă  dragoste si răbdare au ascultat spovedania noastră, a celor mici și a celor mari. Le dorim sărbători cu multă bucurie , cu pace, liniște și spor duhovnicesc!

Spovedania este o mărturisire a creștinului în fața preotului duhovnic și lui Dumnezeu, a păcatelor săvârșite, prin care îți limpezești sufletul de greșeli și prin care întărești legătura și relația de iubire cu Dumnezeu.  

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: