ELENA: Thrillere asiatice

Când vine vorba de modul în care ne petrecem timpul liber, activitățile pot fi la fel de diverse precum stelele de pe cer. Trăim într-o perioadă în care ne este din ce în ce mai convenabil să savurăm artă sau divertisment, adică ne este la îndemână să deschidem telefonul și să vedem un film pe Netflix, să citim o carte sau să vizionam o piesă de teatru.

Cel mai mare avantaj pe care îl avem este că nu mai suntem nevoiți să citim doar literatură română, se vedem doar seriale realizate la noi în țară și așa mai departe. Industria artistică s-a ridicat la un nivel pe care puțini l-ar fi putut prevesti.

Iar cu toții avem o preferință în privința a ceea ce consumăm intelectual, unii vor să vizioneze comedii romantice, alții vor citească cărți de dezvoltare personală, unii vor să vadă piese de teatru al absurdului. Însă pentru adevărații iubitori ai genului thriller avem o veste bună, vă vom prezența nu una, ci cinci serii care sigur vor fi pe placul vostru.

Însă ce înțelegem prin thriller? Ceea ce trebuie să avem în gând este cuvântul suspans, este un gen de ficțiune care are o poveste complexă ce ne ține constant în sentimentul numit mai sus.

Thrillere există multe, dar ne vom concentra pe serialele asiatice. Dacă vă întrebați de ce, este pentru că acestea și-au făcut o intrare spectaculoasă pe piața cinematografiei prin celebra serie Squid Game/ Jocul Calamarului sau filmul câștigător al premiului Oscar, Părăsite. Așadar, dorim să vă arătăm că un serial bun nu vine numai din America, iar Asia are multe de oferit.

1. Girl From Nowhere

Fata de nicăieri este un serial thailandez ce este construit pe conceptul unei povestiri în ramă. Nanno este personajul principal, ea este o fată de 16 ani ce se transferă la fiecare episod în altă scoală. Deși este frumoasă și pare inofensivă, ea este înzestrată cu o putere demonică prin intermediul căreia îi pedepsește pe colegii ei păcătoși, evidențiind imperfecțiunea speciei umane. După fiecare episod vei ajunge să te întrebi care vor fi următorii elevi pedepsiți și dacă următoarea scoală nu va fi chiar școala ta

2. Sweet Home

Coreeanul Cha Hyun-su este un tânăr ce se mută de unul singur într-un apartament nou, măcinat de gânduri sinucigașe. Însă după puțin timp oamenii de pe stradă se transformă în monștrii feroce care atacă și ucid tot ce le iese în cale. Pentru siguranța lor, locatarii se baricadează de exterior în bloc, încercând să afle ce s-a întâmplat. Adevărata provocare nu este să rămâi viu, ci să lupți pentru a-ți păstra umanitatea.

3. Re:mind

Drama japoneză care ne arată cât de departe poate merge dorința răzbunării. Astfel, unsprezece colege de liceu se trezesc într-o încăpere stranie, fiind legate de podea, pe cât de straniu sună, ele încep să dispară una câte una, cele rămase fiind obligate să deslușească misterul pentru a putea rămâne în viață.

4. Hellbound

Este un serial coreean apărut în 2021, acesta ne aduce în prim-plan un scenariu dezastros în care oamenilor le este prevestită moartea, această urmând să fie una dureroasă și chinuitoare provocată de spirite negre puternice. Din cauza lipsei de explicații ale acestui fenomen, încep să ia naștere culte religioase care afirmă că numai păcătoșii pot fi victime ale acestei atrocități, iar singura scăpare e prin rugăciune. Astfel lumea se împarte în două, misterul accentuându-se pe zi ce trece în loc șă fie descifrat.

5. Switched

Începând că o poveste clasică de iubire japoneză între liceeni, unde Ayumi este iubită de toți și are o viață perfectă, pe când Zenko este neatractivă și marginalizată social. Toate iau o întorsătură neașteptată când aceste fete fac schimb de corpuri, dând naștere la noi iubiri, iar partea cea mai interesantă apare când una dintre ele nu mai vrea să facă schimb de corpuri înapoi. Este o poveste pe cât de emoționantă pe atât și stranie, care exemplifică puterea unui suflet frumos care învinge în fața unui trup perfect, dar și ce înseamnă cu adevărat o prietenie.

Sperăm că aceste descrieri să va motiveze îndeajuns încât să vizionați seriile și așteptăm cu drag opiniile voastre în secțiunea de comentarii.

ELENA IGAȘ

ELENA IGAȘ

2 comments

  1. Bogdi

    Îți recomand Memories of Murder (2003), un thriller extraordinar regizat de același Bong Joon-ho, cineastul care a stat la baza filmului-fenomen Parasite (2019). Felicitări pentru material ✌🏻

    Like

  2. Terra

    Îți multumesc pentru recomandare! Nimic nu e mai bun decât un thriller vechi bine regizat!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: