MEDINA & MARIA: Rivalitate și adrenalină

Niki Lauda a fost un om de afaceri austriac și pilot de Formula 1, campion mondial în anii 1975, 1977 și 1984. După prima sa retragere din Formula 1, a fondat linia aeriană Lauda Air, care a devenit în timp una din cele mai mari linii aeriene din lume.

Lauda a fost unul din primii piloți ai propriilor avioane. În 2018 a trebuit să facă un transplant de plămâni pentru a recupera ceva din leziunile generate de accidentul său din 1976, în jurul căruia se învârte acțiunea filmului.

Pe 20 mai 2019, Lauda a murit în somn, în vârstă de 70 de ani.

În anul 1982, când s-a reîntors în Formula 1, după o absență de două sezoane, a devenit primul pilot din lume plătit cu peste 1 milion de dolari pe sezon de către echipa sa.

Filmul Rush, apărut în 2013, descrie perfect trauma trăită de faimosul pilot de Formula 1. Filmul se poate viziona atât pe Netflix, cât și pe site-uri neoficiale pe Internet.

În centrul atenției se află rivalitatea dintre britanicul James Hunt și austriacul Niki Lauda, și lupta dintre echipele lor, McLaren și Ferarri, în timpul sezonului de curse cu motor de Formula 1, dar și poveștile de iubire a acestora. Evaluarea filmului făcută de criticii de specialitate este 8/10. regizorul Ron Howard a reușit să cuprindă aspecte din realitate, precum faptul că familia austriacului nu l-a susținut deloc în realizarea visului de a ajunge cel mai bun pilot de Formula 1 din lume.

Recomandăm iubitorilor de mașini să vizioneze acest film cât mai curând, deoarece acesta va fi scos de pe Netflix în data de 14 aprilie 2022.

MEDINA IGNA, MARIA PETRILA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: