Filmul Inside Out (Întors pe dos) are ca personaj principal o fetiță pe nume Riley, de 11 ani, care ne face cunoștință cu emoțiile acesteia, precum Bucurie, Tristețe, Dezgust, Furie și Teamă.
Aceste emoții își petrec timpul la sediu, locul unde aceștia puteau controla emoțiile fetei, dar și a modela personalitatea acesteia.
Odată cu mutarea întregii familii în San Francisco, lucrurile iau o întorsătură neașteptată. Deși emoțiile încearcă să se adapteze la schimbările produse, haosul își face simțită prezența atunci când Bucurie și Tristețe sunt absorbite în adâncul minții lui Riley. Cu Frică, Furie și Dezgust la comandă, viața lui Riley se înrăutățește, însă odată cu revenirea Bucuriei și a Tristeții, se restabilește echilibrul, viața lui Riley schimbându-se în bine.
Am apreciat în mod deosebit filmul, dar și latura psihologică a sa. Personificarea emoțiilor, prezentarea și integrarea în poveste au fost elementele originale semnificative de la începutul filmului.
Prin intermediul călătoriei lui Bucurie și Tristețe în mintea lui Riley, am avut ocazia de a vedea cum sunt construite visele, ce se întâmplă cu amintirile noastre, dar și cum funcționează imaginația.
Inside Out a reușit să construiască personaje complexe, inteligente care să te cucerească prin replicile și comportamentul lor, fiecare fiind unic și interesant.
Mesajul filmului a fost transmis într-un mod simplu și subtil, dar în același timp autentic. Filmul ne-a învățat despre importanța tuturor emoțiilor în viața noastră, faptul că stările noastre depind doar de noi, dar și să îmbrățișăm evenimentele frumoase, ca si pe cele mai puțin plăcute. Doar prin echilibrul celor două vom putea fi cu adevărat fericiți.
La finalul filmului, emoțiile din mintea noastră au votat faptul că Inside Out este un film care merită văzut, sensibilitatea și profunzimea acestuia cucerind fiecare persoană!
Colega noastră, Alisia Ungur, ne-a împărtășit opinia ei despre filmu: ,,Inside Out este un film care m-a cucerit din primele minute datorită personajelor foarte bine conturate, fețelor simpatice și replicilor inteligente. Din Întors pe dos aflăm că fiecare etapă a vieții este o nouă descoperire, plăcută sau mai puțin plăcută, dar necesară, iar Riley parcurge fiecare etapă cu ajutorul celor cinci emoţii: bucuria, frica, furia, dezgustul şi tristeţea. Concluzionând, această capodoperă Pixart transmite doar mesaje pozitive și ne învăță să ne descoperim emoţiile, dar și să ni le controlăm.”
ANTONIA HIRIȚ, DENISA MARCHIȘ

