CAIUS & ARIS: Produse handmade într-un scop caritabil

Suntem la începutul primăverii calendaristice, chiar dacă acesta este umbrit de evenimentele internaționale. Pe de altă parte, întreaga lună martie are un caracter sărbătoresc, ea fiind punctată de 1 Martie și 8 Martie, Ziua femeii.

Consiliul elevilor CNOG a avut inițiativa unui targ caritabil de mărțisor, organizat în zilele de 27, 28 februarie și 1 martie. Informații despre acest eveniment ne-a oferit Emanuel Negru, președintele Consiliului Elevilor, elev în XI C.

Invitația de a bricola mărțișoare a fost adresată tuturor claselor, iar la aceasta au răspuns inclusiv copii din ciclul primar. Standurile improvizate au fost instalate în curtea Colegiului Onisifor Ghibu, în preajma chioșcului alimentar, între orele 10-12, în cele trei zile. Tehnicile folosite de micii artizani au fost quilling-ul, hârtia creponată, împletirea materialelor textile și tehnici mixte. Custozii și vânzătorii acestui eveniment au fost membri ai Consiliului Elevilor.

Manifestarea a fost un succes, din câte am aflat, în prima zi de exemplu s-a strâns o suma de circa 1000 €. Toți banii vor fi alocați strict nevoilor și bugetului social al școlii.

Mulțumim lui Emanuel pentru informațiile oferite, iar cu ocazia zilei de 8 Martie, Secția de Jurnalism a școlii urează tuturor elevelor, profesoarelor și angajatelor Colegiului Național Ghibu o primăvară frumoasă!

Sursă imagini: arhiva Consiliului Școlar al Elevilor

CAIUS BUTIRI, ARIS ANDREI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: