ALISIA & ALEXIA: Interviu cu o campioană europeană

Am avut onoarea de a sta de vorbă cu Simona Amânar, o gimnastă română care a câştigat 29 de  medalii la marile competiţii, iar mai mult de jumătate sunt de aur. Acesta a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări. Povestea ei scoate în evidenţă caracterul său de luptătoare, pregătită de fiecare dată să îşi depăşească limitele.

Gimnasta ne spune că „obținerea unor astfel de medalii reprezintă rezultatul unei munci deosebite, a unei discipline de fier și a unei seriozități deosebite. Apoi, este răsplata pentru toți anii petrecuți în sala de gimnastică și încununarea cu succes pentru tot ceea ce reprezinți tu în acel domeniu de activitate.”

Sursă foto: arhiva personală Simona Amânar

Cum a ajuns la aceste deosebite performanţe?

„Fiecare victorie obtinuta îşi are povestea ei… Mii de ore de antrenamente, de muncă, de răbdare, de încercări. Este frumos să ajungi campion, dar greutăţile prin care trece un sportiv puţini le contabilizează. Dintre sutele sau miile de copii care încep un sport, doar câţiva ajung la marea performanţă. Până la campion, drumul este nespus de greu, cu multe etape şi cu probleme care se ivesc, atât de natură fizică, cât şi mentală. Noi analizăm întotdeauna pe cel care face, cel care ajunge sus, fără a avea înţelegere faţă de el, fără a-i înţelege potenţialul sau starea de moment. Poţi fi foarte bun, să te pregăteşti ani de zile pentru o competiţie şi chiar în acel moment corpul tău să nu reacţioneze sau să apară alte probleme, de neînţeles pentru suporterul de rând. Suporterul vrea rezultate, vrea ca «al lui» să câştige, pentru a se identifica cu el, cu performanţa lui. Gimnastica mi-a dat totul, pentru că am tratat totul cu seriozitate!! Am fost corectă, conştincioasă şi muncitoare. M-a ferit Dumnezeu si de accidentări, iar dorinţa de a deveni cea mai bună a învins orice greutate.”

 Întregul interviu îl vom posta curând.

Rămâneţi cu ochii pe LOGO PAPER!

ALISIA UNGUR, ALEXIA CĂLĂRAȘU

ALEXIA CĂLĂRAȘU și ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: