ALEXIA: Do it like a pro!

Dacă ești elev, s-ar putea să nu fi auzit încă de aplicația LinkedIn, dar dacă te pregătești să intri pe piața muncii, îți recomandăm să-ți faci cât mai repede un cont aici.

Chiar dacă angajatorii aleg sa afle informații despre candidați urmărindu-le profilul de Instagram, Tiktok sau Facebook, LinkedIn rămâne popular în intervalul de vârstă 25-54 de ani.

Foto: arhiva personală Alexia Călin

Este o aplicație care oferă un serviciu online american de afaceri si angajare, care cooperează prin intermediul site-urilor web și al aplicațiilor mobile. În România statisticile arata ca aplicația este folosită doar de 14,8% din întreaga populație (persoanele cu varsta cuprinsa intre 25-34 de ani fac parte din grupul majoritar care accesează aplicația).

Probabil va întrebați cum am descoperit eu aceasta aplicatie. Inițial, am intrat pe Instagram si uitându-mă pe insta-story am observat la o vloggeriță (Irina Claudia) ca vorbea despre această aplicație si beneficiile acesteia, faptul ca putea sa se conecteze cu mai multe persoane, sa vorbească pe teme de interes pentru ea – nu am fost atat de atenta la ce a zis. Știam ca aplicația o am preinstalata pe telefon, dar nu o uitilizasem niciodată, dar urmatoarea zi la scoala domnul profesor a venit cu o fostă elevă, suplinitoare la orele noastre de sociologie, Daraban Narcisa, și ea ne-a povestit pe larg despre aceasta aplicație, așa că am decis sa o incerc, să-mi creez si eu un profil.

Screenshot: Alexia Călin

Acum probabil va întrebați cum se realizeaza profilul: Prima dată deschideți aplicatia, care va întreabă daca aveți deja un cont sau daca doriți sa creați unul, după aceea, daca nu aveți un cont existent, va cere adresa de mail, dupa trebuie sa va creați o parola pe care sa o rețineți. Pe urma trebuie sa va introduceti numele si prenumele, dupa aceea va cere locația, apoi aplicația va pune sa bifați daca mai sunteti sau nu student. Puteți apoi sa alegeți universitatea / institutia de invatamant, anul in care ati început si la care terminați scoala si daca aveți peste 16 ani. Pasul urmator: alegeti o fotografie, apoi trebuie sa introduceți codul de verificare de pe mail, dupa care vă întreabă daca căutați un job acum sau nu. Daca doriți, puteți sa va sincronizați contactele, dupa care apare o lista de utilizatori cu care puteți sa va conectați si sa vedeti actualizări si sa țineți legătura. Aveți apoi opțiunea de a urmări interesele pentru a vedea cel mai bun conținut al acestora in fluxul dumneavoastră. După aceea aveți acces la aplicația propriu-zisa.

In partea de jos aveti ca si un feed (o inconita cu o casa si sub ea scrie home) asemănător cu cel de la Facebook, dar fara reclame si alte lucruri care pot sa vă distragă atenția de la ce doriti sa aflați, dupa aceea este o alta iconita langa my network unde sunt recomandate foarte multe persoane si institutii, dupa iconița cu post, unde puteti sa postați ce doriți, inconița notification, unde apar notificarile dumneavoastră, si iconița jobs, unde puteți sa căutați job-uri.

Eu consider ca pe viitor aceasta aplicatie va fi una cu mai mult succes decat are acum, avand in vedere toata digitalizarea din prezent.

ALEXIA CĂLIN

ALEXIA CĂLIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: