Suntem un gol adăpostit în întuneric

„Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă ca relațiile interumane. În lume va exista o generație de idioți” – Albert Einstein

Bill Gates a afirmat de curând că în câțiva ani un nou sistem numit Metavers va înlocui relațiile interumane. Ideea este că ne vom folosi avatarul pentru a ne întâlni sau pentru a putea merge la muncă.

Cu noi ce se întâmplă? Probabil că aceste schimbări ne-ar despărți de realitate – noi, oamenii nu am mai însemna nimic, am fi doar un gol adăpostit în întuneric.

Cred că cel mai greu lucru din lume e să trăiești. Majoritatea oamenilor există și doar atât. Sute de milioane de oameni, miliarde chiar,  se nasc doar pentru a muri un pic în fiecare zi. Își fac datorii toată viața pentru a supraviețui. Sunt bombardați de media, prin televiziune și Internet cu tot felul de informații făcute să-i țină în tensiune constantă. După care se îmbolnăvesc din cauza tensiunii și li se bagă pe gât tot felul de pastile, ce doar le ameliorează simptomele, nicidecum cauza.

Li se spune constant că nu au nicio putere și că nu trebuie să viseze prea mult.

Suntem cu toții niște șoareci într-un mare laborator de experimente, conduși de cei care doresc lumea asta doar pentru ei.

Într-o lume în care știrile șocante au devenit normale, în care prostia și depravarea au ajuns calități, iar bunătatea și credința defecte, într-o lume în care a ajuns un lux să speri măcar la o viață mai bună, rămâi în picioare și refuză să accepți o lume de ipocriți! 

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: