Inovația de care avem nevoie

Citind materialul de pe site-ul HotNews.ro despre Metavers, în minte mi-a trecut un singur gând: Istoria se repetă!

Fiind o pasionată de documentare, m-am uitat în 2019 la prezicerea lui Bill Gates referitoare la pandemie. Acesta a spus că omenirea nu este pregătită momentan pentru așa ceva și că sunt mari șanse să se întâmple în următorii cinci ani. Părea o idee SF și puțin probabilă – uite că s-a adeverit!

Această noua prezicere nu îmi provoacă scepticism, ci mai degrabă curiozitate. În opinia mea, această prezicere ne aduce cu un pas mai aproape de  un viitorul ideal, digitalizat, pe care sincer mi-l doresc.

Știu că această schimbare nu o să fie acceptată de toți și că nu toate meseriile  vor putea fi realizate prin aceasta, dar tot o consider un progres de care viața noastră pe termen lung are nevoie. De mult visam să pot face școala online, să fie atât de simplu și accesibil. Să ne imaginăm câtă putere am avea în mâini odată ce Metavers s-ar implementa – omul pe care îl știm acum va fi capabil de mult mai multe.

Pe mine, personal, m-ar ajuta printr-un job interactiv, probabil mai bine plătit și pentru care nu va mai trebui să fac contact face to face cu oamenii. Văd numai beneficii și sper ca această „profeție” să se adeverească.

ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: