Roma – Experiențe profesionale și personale

Dacă ești profesor, cu siguranță îți plac provocările. Iar eu sunt profesor și iubesc tot e nou, interesant, diferit, interactiv. Iar cursul Interactive teaching – using educational games and new technology in order to enhance learner’s motivation, din cadrul proiectului Erasmus+ Our digital classroom, la care am participat, a fost o oportunitate binevenită de învățare, de împărtășire a experiențelor dar mai ales de dezvoltare personală.

Experiența participării la activitățile proiectului a fost pentru mine una unică, de o complexitate deosebită. Am simțit cât de minunat este să poți crește profesional, cultural și mai ales personal în același timp.

Cursul a cuplat foarte bine cu domeniul meu de interes: cum poți crește motivația elevilor, cum îi poți face să fie implicați și bucuroși că vin să învețe. Am înțeles că… e destul de simplu. Încerci să vorbești aceeași limbă cu ei, adică utilizezi instrumente web 2.0 tools, platforme digitale, aderând astfel la modul de gândire a  noilor generații. Așa că m-am bucurat să fiu în postura elevului captivat de ceea ce învață. Și… am învățat foarte multe. De la aplicația Quizlet, la Lyricstraining, Kahoot, Socrative sau Plickers.

Sunt sigură că digitalizarea resurselor de învățat vor face școala mai atractivă. Și ce bine ar fi să auzim din ce în ce mai mulți elevi că vin în fiecare zi cu plăcere la școală.

Toată experiența a fost dublată de modul de concepere a cursului și de abilitatea trainerului de a interacționa cu noi, el însuși un model de „așa da”.

Dar cursul a fost mai mult de atât. A fost despre oportunitatea de a interacționa cu profesori din diferite țări – Spania, Grecia, România, de a lucra în echipe interculturale și interdisciplinare.

Și a mai fost despre ceva. A fost despre timp petrecut alături de oameni extraordinari, alături de colegii mei, profesori la  Colegiul Național Onisifor Ghibu, în locuri minunate din frumoasa capitală a Italiei,  Roma, fie că a fost vorba de partea culturală, de Pantheon, Vatican sau Colosseum, fie de o binemeritată relaxare in Piața Navona sau Fontana di Trevi. Fiecare zi împreună a fost una cu sens, cu semnificații profunde atât profesional, cât și personal, pentru care simt să le mulțumesc celor fără de care acest lucru nu ar fi fost posibil – prof. Lucia Cighir și directorului Colegiului Național Onisifor Ghibu, prof. Iulius Timar.

O experiență frumoasă, demnă de repetat!

Sursă foto: arhiva personală Ionela Belbe

Prof. consilier școlar IONELA BELBE

Psiholog Ionela Belbe, consilierul școlar al Colegiului Național Onisifor Ghibu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: