IANIS: Zimbrii au reînviat în România

În ultimii ani, tot mai mulți dintre noi alegem destinații care au ca centru turistic natura și frumoasele ei viețuitoare. Multă lume alege ieșirea în natură, deoarece te recreează și îți dă o stare de bine.

O destinație pe care v-o recomand cu plăcere este Rezervația de Zimbri Hațeg – Silvuțm care se afla la doar patru kilometri de orașul Hațeg și găzduiește șase zimbri. În plimbarea voastră până la țarcul cu zimbri veți putea inspira aerul curat al acestei zone muntoase și admira stejarii, carpenii și brazii, care fac parte și ei din rezervație.

Personal, am vizitat această destinație cu ocazia unu turneu efectuat cu echipa mea de fotbal.

Rezervația nu oferă locuri de cazare peste noapte, însă sunt multe alte pensiuni în jur care va așteaptă. Un loc unde se găsește mâncare foarte gustoasă este Popasul Zimbru, aflat vizavi de intrarea în rezervație.

Zimbrii sunt pe cale de dispariție în România și de aceea sunt protejați prin lege. În țara noastră zimbrii au dispărut în secolul al optsprezecelea, ultimul exemplar fiind ucis în Transilvania în 1970. Mai sunt și alte locuri unde puteți găsi zimbri în țara noastră cum ar fi Parcul Național Vânători din Neamț, Valea Zimbrilor, Măgura Zimbrilor etc.

Pentru a intra în Rezervația de Zimbri Hațeg – Silvuț trebuie să achitați 7 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru elevi și studenți.

Garantez că o să vă placă.

IANIS IAMBOR

IANIS IAMBOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: