MĂDĂLIN: Originile Halloween-ului

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Românii au împrumutat parţial această sărbătoare de Halloween, dar nu respectă întocmai tradiţiile originale. În preajma zilei de Halloween întâlnim şi în România, prin magazine, obiectele specifice, însă puţini sunt cei care ştiu cu adevărat semnificaţia sărbătorii de Halloween. Halloween-ul este un prilej de petrecere și carnaval.

În trecut, la celți sărbătoarea era numită Samhain. Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze.

Sursă foto: arhiva LOGOPAPER

În țara noastră, sărbătoarea nu este privită cu ochi buni de oameni, deoarece costumele și decorațiunile reprezintă creaturi rele, dar pentru mulți copii este un prilej să se costumeze în eroii lor, în animale sau în orice altceva doresc.

Și pentru mine, când eram mai mic, aceasta sărbătoare era una dintre preferatele mele. Mâncăm dulciuri, mă costumam, ciopleam dovleci și eram speriat de copii mai mari.

MĂDĂLIN BERDIE

MĂDĂLIN BERDIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: