MĂDĂLINA: Se apropie Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Aceasta este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătoririi variază – de exemplu, în Suedia se sărbătorește în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele acestei sărbători provine din limba engleză de la expresia „ All – Hallows’ – Even ”, numele sărbătorii  creștine a tuturor sfinților.

În unele țări  aceasta este asociată cu țările unde predomina creștinismul occidental catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua sfinților este sărbătorită pe întâi noiembrie.

Sursă foto: arhiva LOGOPAPER

În România majoritatea oamenilor consideră această sărbătoare a fi mai puțin creștină, deoarece unele persoane se costumează în personaje mai puțin plăcute. Dar pe de altă parte, copiilor  li se pare o sărbătoare frumoasă și distractivă, deoarece se pot costuma in personajele lor favorite din desene sau filme.

În alte țări se țin parade de Halloween pe strada și se fac petreceri. Poți sa faci și deserturi sau chiar mâncare specifică Halloween-ului, cum ar fi forme de fursecuri cu ceva specific Halloween-ului pe ele, măr caramelizat p oți să îi faci unui dovleac față și multe forme, dar și alte lucruri. De obicei, oamenii se costumează în vrăjitori, personaje ficționale sau eroi din desene.

De asemenea, de Halloween se merge cu colindatul și întrebă  „Trick-or-Treat” (păcăleala sau dulciuri); gazda este amenințată că, dacă nu le va da dulciuri, i se va face o păcăleală.

Am întrebat un copil cum vede el acesta sărbătoare, iar el ne-a răspuns: „Mie această sărbătoare mi se pare foarte frumoasă, deoarece mă pot transforma in personajul meu preferat din desene și pot merge la colindat și primesc foarte multe dulciuri”.

Iată cum vede un adult această sărbătoare: „Mie, personal, îmi place această sărbătoare foarte mult, deoarece eu am locuit timp de doi ani în America de Nord și acolo se ține in fiecare an și are și tradiții frumoase. Din păcate, în Romania nu prea se ține cont de această sărbătoare, deoarece mulți oameni o cred a fi mai puțin creștină”.

MĂDĂLINA BĂTRÂNA

MĂDĂLINA BĂTRÂNA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: