Veni, vidi, vici!

Dacă vă întrebați, fie și retoric, „Ce?”, vă răspund pe larg, în rândurile de mai jos, așa cum mi-am răspuns și mie în urmă cu o săptămână.

Da, participarea la cursurile Erasmus+, coordonate de colega noastră, prof.  Lucia Cighir răspunde la toate întrebările didactice și profesionale pe care le poate avea un profesor în această perioadă, în care tot ce am știut sau am avut iluzia că știm, ca metode și tehnici de predare, trebuie actualizat noilor realități pandemice cu predare online, dar și nevoilor din ce în ce mai variate  ale elevilor.

Sursă foto: arhiva personală Diana Laslău

Așadar, în cadrul cursului Erasmus+, Our Digital Classroom, am participat la mobilitatea la Roma, alături de colegii mei, prof. Edina Andridan, prof. Valeriu Laslău, consilier școlar-prof.  Ionela Belbe și prof. pentru învățământul primar, Laura Costolaș. A fost o experiență unică, de neînlocuit, mai ales constructivă, căci timp de o săptămână am avut prilejul să învăț despre metode noi de predare, cu adevărat interactive, tehnici cognitive și metacognitive, adaptate claselor gimnaziale și liceale deopotrivă, dar și despre jocuri prin care să pot transmite mesajul didactic mult mai eficient, dar mai ales pe placul elevilor. Toate acestea ne-au fost predate, mai degrabă împărtășite de doamna Felicia Dimulescu, un formator de vocație, extraordinar pedagog și profesionist desăvârșit, care a îmbinat utilul cu plăcutul. Am avut colegi din Grecia, din Spania, dar și de pe meleaguri ieșene, împreună cu care am desfășurat activități, pe cât de variate, pe atât de plăcute. De la decodarea unor platforme și aplicații cum sunt Quizlet, Kahoot, Lyrics sau Socrative, până la jocuri ca „Vânătoarea de comori” cu coduri QR, sau descoperirea unor obiective turistice din centrul Romei, coordonați și urmăriți live prin aplicația Goosechase de formatoarea noastră, toate completate de activități de echipă, ne-au oferit posibilitatea dobândirii unor importante abilități digitale, sociale, dar și de comunicare în limba engleză.

Însă, dincolo de toate aceste „câștiguri” profesionale și intelectuale, m-am bucurat să mă simt din nou elev, să conștientizez că deși uneori am impresia că-mi fuge pământul de sub catedră, împreună cu colegii mei, dar și cu elevii cărora le împărtășesc din experiența mea, pot găsi întotdeauna soluția cea mai potrivită.

Sursă foto: arhiva personală Diana Laslău

Sunt bucuroasă și onorată în același timp că am făcut parte din această grupă, că am avut alături colegi care mi-au devenit prieteni, că am descoperit oameni minunați, alături de care am trăit momente de neuitat!

Prof. DIANA LASLĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: