Grație Proiectului Erasmus+ – Our Digital Classroom” al Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea, am avut oportunitatea să călătoresc în Spania, mai exact în frumoasa Barcelona.
Cu această ocazie, am reușit să observ o altă cultură, un alt mod de trai, o altă lume „europeană” și – cel mai important – să acumulez cunoștințe și să învăț noi metode de lucru necesare pentru domeniul în care am ales să profesez.





Foto: arhiva personală Adelina Fulop
Am rămas impresionată de frumusețea orașului și de vestitele atracții turistice, însă cel mai mare câștig ține d efaptul că această primă experiență a mea ca participant al unui proiect Erasmus+ m-a ajutat să învăț metode noi, atractive, absolut necesare situației actuale și să-mi doresc și mai mult să reușesc, deoarece pot afirma cu certitudine că meseria de dascăl este una dintre cele mai frumoase.
Experiența minunată într-un oraș magic, alături de oameni mereu dornici să ajute, m-a făcut să privesc viața cu alți ochi și să mă bucur de fiecare moment. Timp de cinci zile am avut parte de workshop-uri, training-uri alături de colegi la fel de dornici să asimileze informații noi.





Foto: arhiva personală Adelina Fulop
Printre temele studiate pot aminti: How STEM Lessons Help Teach, STEAM Activities In Elementary Classrooms, How teachers can be leaders and models for the digital learners, Tips for Creating Interactive Presentations, Benefits of Having Interactive Components in Your Presentation, Build Your Own Version of Interactive Presentations for Your Next Lesson, The Most Important 21st Century Skills For Teachers.
Am acceptat acest challenge și am descoperit un altfel de mediu de studii teoretice și practice, care mi-a influențat dezvoltarea personală și a conturat-o pe cea profesională. Astăzi, acesta este avantajul meu competitiv: Erasmus experience, nivel de engleză avansat, gândirea out of the box și – de ce nu – abilități noi însușite pentru secolul 21.

Consider că Erasmus+ a fost, este și va fi cea mai faină provocare a anului 2021 pentru mine. O experiență de neuitat în „anul pandemic”, pe care aș repeta-o oricând.
Prof. înv. primar ADELINA FULOP