Domnul director Iulius Timar le-a acordat un interviu celor de la Oradea în Imagini , privind desfășurarea orelor de curs din anul pandemic.
Domnul director ne-a mărturisit faptul că încă din primele săptămâni de pandemie colegiul a pus la punct platforma Microsoft Teams astfel încât aceasta să poată fi accesată de toată lumea foarte ușor, chiar și de elevii din clasele primare.
Întrebat de reporterul Claudia Gavrilaș cum se desfășoară orele online din școala noastră, domnia-sa a precizat că este mulțumit de desfășurarea acestora. Totodată, ne-a mai mărturisit faptul că și el, personal, mai participă la unele ore. Domnia-sa crede că, indiferent dacă elevul vine sau nu la școală, acesta dacă vrea să învețe, va învăța; dacă nu, nu. Personal, sunt de acord cu această afirmație, deoarece până la urmă nu contează atât de mult mediul în care te afli; dacă vrei să înveți, înveți.
De la începutul pandemiei și până în prezent, învățământul a progresat foarte mult – aceasta este una dintre concluziile domnului director. Acesta ne mai spune că, din punctul său de vedere, învățământul nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie. Acesta crede că va fi unul mixt, față-n față și online.
Aptitudinile unui profesor
Din punctul domniei-sale de vedere, un profesor bun si dedicat trebuie să aibă vocație, să cunoască bine materia și să știe să utilizeze calculatorul. În ceea ce înseamnă perfecționare în utilizarea calculatorului, profesorii din școala noastră au participat la multe cursuri si au dat chiar si teste pentru a dobândi mai ușor abilitățile dedicate cursurilor online. Totodată, profesorii din școala noastră beneficiază de tablete grafice, astfel putând să-și desfășoare mult mai ușor orele în online.
Meserii de viitor
E greu să te gândești la meseriile din viitor, deoarece pe zi ce trece se implementează altceva, în fiecare zi ceva nou. Domnul director apreciază că cele mai de viitor licee sunt cele teoretice, cu un plus cei de la profilurile reale, acestea reușind să deschidă drumuri spre viitor mult mai ușor.
Totodată, domnul director ne-a spus că el, personal, crede că in ziua de azi școlile profesionale sunt luate precum o pedeapsă de copiii care nu știu română și matematică. Din punctul meu de vedere, dl director are dreptate; foarte multă lume crede asta în prezent despre școlile profesionale, crezând că aici merg copiii care nu învață, însă mai există și copii care doresc să își continue studiile aici, aceasta reprezentând prima lor opțiune. Domnia-sa speră, totuși, că în viitorul apropiat aceste școli nu vor mai fi privite așa.
În încheiere, domnul director a transmis tuturor elevilor si studenților un mesaj: „Atâta timp cât ei se vor concentra și își vor dezvolta competențe pe disciplinele care îi interesează, cred că vor avea un viitor bun. Proverbul «Cine are carte are parte» încet-încet va intra in linie dreaptă și în România.”
ALEXANDRA AMBRO
