BIHOREANUL: Panouri fotovoltaice şi schimbătoare de căldură

Şantierul pentru reabilitarea Colegiului Naţional Onisifor Ghibu a intrat în ultima etapă. Primăria a anunţat că, din toamnă, elevii acestei şcoli vor învăţa în spaţii complet renovate.

Printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, în această şcoală s-au înlocuit toate geamurile şi uşile, s-au făcut lucrări de termoizolaţie, s-a reabilitat instalaţia electrică interioară, iar acum toate corpurile de iluminat sunt economice. În plus, şcoala are senzori de detecţie a incendiilor.

De asemenea, şcoala este dotată acum cu panouri fotovoltaice, care produc energia electrică necesară elevilor şi profesorilor, dar şi cu un sistem modern de încălzire cu pompă de căldură. Totodată, clădirile Colegiului se vor încălzi şi răci cu ajutorul unor ventiloconvectoare şi aparate de ventilaţie care recuperează căldura, dar şi filtrează aerul.

CITEȘTE INTEGRAL MATERIALUL Elevii Colegiului Naţional Onisifor Ghibu vor învăţa într-o şcoală dotată cu panouri fotovoltaice şi schimbătoare de căldură, REALIZAT DE ADRIANA TOTOREAN.

Mulțumim, Bihoreanul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: