ELENA: Eu ce eneagramă am?

Câți dintre noi pot rezista tentației de a rezolva un test de personalitate ce tocmai li s-a pus în față?

Dorința de autocunoștere este una adânc înrădăcinată în spiritul ființei umane, care ne frământă gândurile de multe secole. Problema apare când testele de personalitate nu ne dau un răspuns dorit sau – din contră – unul mult prea generic, fapt ce ne face să ne îndoim de credibilitatea lor.

Aici o să intervin și am să vă prezint eneagrama, un test de personalitate detaliat și documentat, al cărui răspuns o să vă pună întrebări și – cel mai probabil – vă va face să vă regăsiți în prezentarea oferită.

Eneagrama este un model al psihicului uman care este în principal înțeles și predat ca o tipologie a nouă tipuri de personalități interconectate (numite uneori „eneatipuri”), care sunt reprezentate de punctele unei figuri geometrice numite eneagramă, care poate fi văzută în figura de mai jos, realizată de Alexia Mateaș. căreia îi mulțumim.

Desen realizat de Alexia Mateaș

Eneagrama vorbește, de asemenea, despre călătoria intregrării și dezvoltării într-un mod profund. Este un procedeu capabil să descopere unicitatea fiecărui individ și călătoria sa. Nu dezvăluie doar obstacolele ce le întâmpină un individ, dar oferă și informații despre călătoria sa spre putere și eliberare, conectându-l la punctele lui forte și la sinele lui superior.

Dorința

de

autocunoștere

este

adânc

înrădăcinată

în

ființa

umană.

Așadar, există doar nouă tipologii în care ne putem încadra? Răspunsul e Nu; de fapt, sunt 27. Personalitatea unui om e mult prea complexă pentru a o limita doar într-un singur tip, fiecare individ are puțin din fiecare cifră într-un procentaj diferit, însă primele două cifre cu procentajul cel mai mare îți reprezintă eneagrama.

De exemplu, să spunem că cel mai mare scor îl ai pentru tipul 3, atunci personaliatatea ta poate fi ori 3w4 ori 3w2, nu poți avea 3w7, ci poți face pereche doar cu cifra alăturată.

Am să vă ofer unul dintre cele mai bune și precise teste pentru depistarea eneagramei, link: https://www.truity.com/test/enneagram-personality-test, care este în limba engleză.

Ai făcut testul și nu te regăsești în rezultatul afișat? Ai primit un rezultat și nu știi sigur ce înseamnă? Te invit să arunci o privire la semnificația fiecărei cifre în parte, în tabelul de mai jos.

TipRolul / DenumireaDescrierea ego-uluiPrincipiuFrica de bazăScopul de bazăÎn situatii de stresÎn situații fericite
1PerfecționistulResentimentPerfecțiuneaSă fie nebalansatIntegritate47
2BinevoitorulLingușitorLibertateSă fie neiubitSă fie iubit84
3AmbițiosulVanitosSperanțăSă fie nefolositorSă fie apreciat96
4RomanticulMelancolicOriginalitateSă nu aibă identitateSă fie unic21
5ObservatorulLacomOmnisciențăSa fie incapabilSă înțeleagă totul78
6LoialulÎngrijoratÎncredereSă nu aibă suportSă fie în siguranță39
7EntuziasmatulAnticipatorÎnțelepciuneSa fie neîmplinitSă fie mulțumit15
8ProvocatorulRăzbunătorOnestitateSă fie controlatAutocontrol52
9DiplomatulVisătorIubireSă fie separatPace sufletească63

Personal, eu oscilez între 5w4 și 4w5, deoarece de fiecare dată când fac testul îmi dă ori 5 ca tip principal, ori 4.

Cunosc multe teste de personlitate pe care vi le pot împărtăși și sper că acesta v-a stârnit interesul într-un sens bun și v-a făcut dornici de a afla mai multe despre eneagramă.

ELENA IGAȘ

ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: