DAIANA: Un jurnalist desăvârșit

În 9 iunie am avut ocazia de a-l cunoaște pe domnul Florin Budea, un jurnalist desăvârșit.

Acesta și-a făcut prezența chiar în clasa noastră, a IX-a B, la Colegiul Onisifor Ghibu, oferindu-ne informații privind o școală de vară, dar și despre experiențe prin care a trecut.

Foto: Alisia Ungur

La început acesta ne-a spus despre școala de vară, la care va putea participa orice adolescent interesat de jurnalism. Dl Budea ne-a comunicat că prin această școală elevii din clasele de liceu vor putea interacționa cu studenți și profesori ai Universității din Oradea, dar și cu elevii din alte localități.

Termenul de înscriere este până în 4 iulie, cu prelungire până în 19 iulie.  

După acest subiect ne-a dat și detalii despre viața sa personală, spunea că și-a dorit să scrie poezii, însă a ajuns jurnalist: ,,E ca și cum te îndrăgostești, dacă simți că aia e marea ta dragoste, nu renunța”, lucru ce pe mine m-a impresionat.

După părerea acestuia, cele mai importante aspecte în acest domeniu ar fi comunicarea (,”comunicarea e fundamentală”) și scrisul (“scrisul e un exercițiu”).

Scrierile sale includ unvolum de poezii și teza de doctorat, pe lângă multe articole.

Ne-a oferit și nouă un sfat de viață, care știu că ne va ajuta mult: “Faceți întotdeauna ceea ce vă place”.

Un alt aspect interesant și un nou lucru frumos aflat despre acesta l-am descoperit în autocaracterizarea sa:”Sunt împotriva vânătorii, nu agreez oamenii care practică acest lucru”, reușind să îmi dau seama de aici că e un om cu un suflet bun.

Tot aici a mai spus că nu știe să tacă, un lucru pe care îl avem în comun, vorbitul fiind de astfel un exercițiu pentru o exprimare mai bună.

Spre final ne-a oferit un pont:”Dacă vreți să fiți jurnaliști faceți-vă un jurnal” , sfat ce eu personal l-am și pus în practică.

Tot aici a mai spus că pe prima pagină din agenda sa este scris un citat de la Martin Luther King: “Oamenii se urăsc unii pe alții pentru că se tem, se tem pentru că nu se cunosc și nu se cunosc pentru că nu comunică” , în final toate acestea ajung la faptul că comunicarea este cheia înțelegerii.

DAIANA POPUȘ

DIANA POPUȘ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: