ALISIA & NICOLE: O lecție despre talent. Plus VIDEO

Revenim, conform promisiunii, cu materialul care are ca subiect participarea lui Ionuț Naghi la emisiunea O vedetă populară.

Ionut ne spune că inițiativa de a participa la emisiunea TVR1 i-a aparținut doamnei profesoare Antonela Ferche-Buțiu, după care a urmat etapa preselecției.

Pentru preselecție s-a  prezentat in Bistrița, unde a interpretat un cântec doinit și un cântec de joc.

Intervievatul nostru ne-a povestit că emisiunea a fost filmată, urmând să fie redată la o anumită dată, deoarece trebuiau verificate anumite aspecte.

IONUȚ NAGHI

„Pe lângă părerea obiectivă conform căreia jurații au fost aleși dintr-o anumită rațiune, din perspectiva mea jurații sunt oameni deosebiți și care, prin cunoștințele lor, au contribuit negreșit la formarea personalității mele, nu doar în plan profesional.

După filmări am reușit să mă întâlnesc cu doi dintre ei, Cornelia Rednic și Bogdan Mihai Simion, care mi-au oferit sfaturi valoroase și m-au încurajat să mai vin și în sezonul următor, datorită potențialului pe care l-au găsit în mine.

Deși Grigore Leșe este privit mai mult ca fiind «lupul cel rău», pentru mine este o personalitate marcantă, pe care nu pot decât să o admir.

Deși la a treia probă mi-am dorit să apară pe bilet alt nume decât al dânsului, deoarece am considerat că e greu de imitat, se pare că de ce ți-e frică nu scapi.

„Talent

nu înseamnă

să imiți

pe un altul,

ci să fii

bun

în ce

faci tu”

Nu am simțit că m-am descurcat așa cum mi-aș fi dorit, dar nu am fost descurajat, deoarece sunt de părere că talentul nu poate fi apreciat după criterii subiective, cum e în cazul unui juriu. Fiecare jurat e talentat în felul lui, iar concurenții sunt, la rândul lor, talentați în felul lor. Jurații își cunosc fiecare cel mai bine genul muzical, având un stil propriu; asemenea a fost și părerea dânșilor, fiind superfluu să se mai vorbească despre aptitudinea de a imita.

Mai mult decât atât, îmi susțin în continuare credința că talentul nu presupune să imiți pe altul, ci să fii bun în ce faci tu. Talentul nu trebuie apreciat după criterii subiective sau obiective. Trebuie doar apreciat.”

Concurentul de la această emisiune spune că „fiecare experiență este o parte semnificativă pentru bagajul personal de cunoștințe”.

Urmărește numărul interpretat de Ionuț și Cornel Borza începând de la 3 min. 15 sec.

Mai mult, în ceea ce îl privește, preferă să scoată în evidență învățăturile cu care a rămas in urma acestei competiții, precum a ști ce să îmbunătățească la el, cum să își gestioneze emoțiile, să interacționeze cu juriul.

Ionuț a moștenit dragul de cântec popular de la bunica din partea tatălui. Aceasta i-a insuflat aceste valori autentice ale poporului român, prin ascultarea pieselor redate zilnic de prestigiosul canal Hora TV.

De unde acest interes?

„Sub îndemnul părinților și, totodată, cu susținerea acestora, am început să urmez cursul de canto popular începând cu vârsta de 11 ani la Palatul Copiilor din Oradea, condus de doamna profesoară Anamaria Gal.

La vârsta de 13 ani am început să urmez lecțiile de dansuri populare la Ansamblul Folcloric Floarea Barcăului, condus de remarcabilul profesor, domnul Sergiu Duca.

Participarea la numeroase evenimente, festivaluri naționale și chiar internaționale a contribuit neîndoielnic la formarea carierei artistice, prin faptul că  m-a ajutat să mă acomodez cu scena, în condițiile în care cântam la numeroase evenimente desfășurate la finalul fiecărei săptămâni.

La vârsta de 14 ani am început să urmez cursul de canto popular in cadrul Școlii de Artă Francisc Hubic din Oradea, condus de doamna profesoară Antonela Ferche-Buțiu.

Iubitor de folclor, îmi este imposibil să nu-i îndrăgesc și să-i admir pe artiștii eminenți ai poporului român – Cornel Borza, Vasile Iova, Aurel Tămaș. De asemenea manifest admirație și în ceea ce privește artiștii si formațiile cunoscute in întreaga lume – Queen, Elton John, Bryan Adams, ABBA, Backstreet Boys, Bee Gees.

Așadar, sunt interesat și îmi plac alte genuri muzicale, ceea ce este un aspect important pentru mine, deoarece e important să cunoști cât mai mult și să nu te limitezi.”

ALISIA UNGUR, NICOLE JUCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: