DARIA & LAVINIA: Carte sau film?

Tu ce ai alege? În ultimul timp, acesta este unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Unii iubesc filmele, iar alții cărțile.

Daria ne prezintă câteva avantaje ale filmului: „În primul rând, vizionarea unui film ocupă un timp mai scurt decât cititul unei cărți, iar expresiile faciale vorbesc de la sine, fără prea multe cuvinte. În al doilea rând, imaginile și emoțiile, îmbinate cu muzica și efectele sonore, sunt mai intense, aprofundând trăirile noastre, care se transpun cu cele ale personajelor”.

DARIA MOCA

Lavinia pledează în favoarea cărții: „O carte îți deschide mintea și îți îmbogățește vocabularul mai mult decât un film. Un fapt cunoscut la scară  largă este că acei copii care petrec mult timp citind își dezvoltă mai mult cultura și abilitățile de comunicare. În al doilea rând, cărțile oferă multe detalii privind personajele, iar aventura este mult mai în detaliu. Cărțile ne oferă posibilitatea să ne imaginăm lucrurile conform propriilor noastre idei, concepții și principii. O carte ne lasă imaginația să zboare”.

LAVINIA SABO

Fiecare persoană este diferită, are gusturi și idei diferite, iar decizia de a viziona un film sau a citi o carte îi aparține. „Cărțile și filmele sunt ca merele și portocalele. Amândouă sunt fructe, dar au un gust complet diferit”, spune Stephen King.

DARIA MOCA, LAVINIA SABO

LAVINIA SABO și DARIA MOCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: