Învățământul tradițional devine din ce în ce mai plictisitor. În plus, datorită restricțiilor, acesta devine tot mai improbabil. Este foarte dificil să fii atent în clasă, materia este abundentă, iar unele lecții sunt foarte obositoare și te bagă mai mereu în ceață complet. Din fericire, ne vin vești bune dinspre tehnologie.
Ideea IziBAC a apărut în urmă cu câțiva ani, dar puțin elevi de clasa a XII-a știu de ea. Dezvoltată de trei tineri – Raluca Bacinschi Stratulat, Adrian Stratulat și Eduard Lache – aplicația IziBAC propune o serie de teste de tip quiz, cu întrebări din materia de curs din domeniile matematică, biologie, istorie, chimie și științe socio-umane (română, filosofie, sociologie si logică).



IziBac îți permite sa dai testele sub forma de antrenament sau simulând un examen real de Bac. În acest din urma caz, ai un timp limitat pentru a răspunde la întrebări sau la întregul chestionar din materia selectată.
Pentru fiecare chestionar ai la dispoziție trei vieți. În momentul în care răspunzi greșit la trei întrebări, testul se încheie. Apoi o poți lua de la capăt. Fiecare întrebare vine cu patru variante de răspuns. În cazul unui răspuns corect, primești puncte, care cresc în valoare pe măsură ce înaintezi fără greșeală.
În situația în care răspunzi greșit, aplicația îți arată și răspunsul corect, pentru a memora varianta corecta.
IziBac îți oferă și posibilitatea să primești explicații amănunțite despre răspunsurile corecte din aplicație, însă acestea sunt un soi de bonusuri pe care le primești într-o unitate de timp.

Ceea ce îmi place cu adevărat la aplicația iziBAC este că îți captează atenția și efectiv înveți jucându-te și o poți face oriunde. Totul devine mai distractiv, iar cu ajutorul unui joc, fără să-ți dai seama, ești pregătit pentru examenul de bacalaureat.
DARIA SZEL