ANTONIO: Poți conduce un ATV de la 16 ani

O pasiune pe care mi-am descoperit-o recent este  mersul cu ATV-ul. De fapt, mi-e destul chiar să privesc astfel de vehicule.  

Pasiunea rămâne cea mai de preț comoară a fiecăruia dintre noi. Pasiunea este ceea ce ne însuflețește și totodată deschide un drum în viața fiecărui om. Omul își dezvoltă diferite pasiuni de-a lungul vieții, cu care se va mândri mereu, deoarece a fost mereu cu zâmbetul pe buze în acel moment. 

Încă de mic îmi plăcea să vizionez diferite videoclipuri cu ATV-uri, mergând pe diferite trasee, care păreau aproape imposibil de abordat. Eram fascinat de aspectul lor, de puterea lor și de sunetul pe care acestea îl produc. 

În urmă  cu aproximativ un an, am reușit să ne achiziționăm un ATV, de care sunt foarte mândru și în ziua de astăzi. Aflând vestea că urma să avem un ATV, am fost foarte entuziasmat și nerăbdător. Când l-am văzut prima oară, îmi părea ceva de neimaginat si instant un zâmbet mi-a apărut pe chip. 

Sursă foto: arhiva personală Antonio Simon

De atunci și până în ziua de astăzi sunt la fel de mândru de el; de fiecare dată când urc la bord, alături de tatăl meu, un zâmbet îmi apare pe față. Senzația de a merge pe el este de nedescris și poți s-o experimentezi doar la persoana întâi. Dacă ar fi sa mergi cu un ATV, ți-aș recomanda din tot sufletul, deoarece este o experiență diferită de celelalte.  

Tatăl meu deține un Cf Moto 450L 2020. Prețul unui ATV diferă în funcție de model și de marca acestuia – începe de la 3.500 și poate ajunge și  la 15.000 mii de euro. În România sunt mai multe orașe de unde poți să îți achiziționezi un ATV, cum ar fi Oradea, București, Cluj-Napoca și  multe altele. 

Echipamentul necesar înseamnă cască, mănuși, cizme și  protecție genunchiere. În  ce privește consumul, acesta are un consum mic. Cu un astfel de ATV poți  circula pe drumuri publice, în oraș, cu o condiție: acesta să fie înmatriculat. Vârsta minimă este de 16 ani. Daca vrei să îți achiziționezi un ATV, trebuie să ai de asemenea o curte, unde poți să îl păstrezi, deoarece nu este ca o mașină.   

În   viața pe care o avem ar trebui să ne descoperim fiecare câte o pasiune, care să ne facă să zâmbim și uităm de unele probleme care ne ies în cale zi de zi. Fiecare moment din viață este important și trebuie tratat ca atare. 

ANTONIO SIMON

ANTONIO SIMON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: