ANDREA BEATRIX: Început fără sfârșit!

Trăim într-o lume gigantică, ce o putem asemăna cu o bibliotecă. Ciudată asemănare!

Aici găsim cărţi complete, cărţi în curs de editare, cărți uitate, dar și cărți răsfoite la infinit.

Fiecare carte are un anumit subiect, cu un anumit număr de capitole și de pagini; fiecare pagină reprezentând câte un an din viața noastră. Nu toţi primim acelaşi număr de pagini! Nu poți ști câte capitole și câte pagini vei scrie, pentru că nu știi când se termină povestea. Nu știi nici câte sau ce personaje vor apărea în cartea vieții tale, dar nici câte capitole vor sta!

Unii avem coperți moi, alții tari… Unii avem cerneală de calitate, altora le e dat cerneală de calitate mai slabă… Ba chiar nici hârtia, nici literele nu sunt la fel cu ale altora! Litere mici, litere mari, îngroșate, rotunjite… Totul depinde de ce viață ai dus!

Dar frumuseţea unei cărţi nu constă în aspectul ei. Noi putem doar să credem într-un conținut bun și frumos.

Cât despre mine, nu pot să spun că am scris prea multe lucruri deosebite în cartea vieţii mele până acum, dar am câteva rânduri pe care le-am subliniat în mintea mea şi aș dori să mai revin la ele.

E greu să mă cuprind între două coperți, pe o hârtie cu cerneală de o anumită calitate, cu litere mari sau mici, rotunjite sau nerotunjite, îngroşate sau neîngroșate, coperți care m-ar transforma într-o carte frunzărită de câțiva oameni… O carte, poate, cu foi smulse, mâzgălite sau cu foi unde s-a pus un semn, pentru a se reîntoarce și a se reciti ceva ce a impresionat…

În momentul acesta al vieții mele, titlul cărții mele ar fi Cugetările unei războinice – simplu, scurt și cuprinzător . Asta e caracteristica mea de până acum! Războinică prin căderile mele, prin gândurile ce îmi trec nechemate prin minte. Toate acestea sunt doar o parte din conturul vieții mele, care îmi creionează trecutul.

Dar ce aș dori să mai scriu în cartea vieții mele, dacă aș putea?

Cu siguranță nu doresc sa fiu copia altor persoane sau ceva pe care ceilalți se așteaptă s-o întruchipez! De ce să trăiesc viața altcuiva, când pot să-mi trăiesc propria viață?

Vreau să fiu eu însămi! Vreau să scriu numai lucruri frumoase, pe care Dumnezeu să le noteze în Cărţile Sale! Vreau să schimb lumea, gândirea și omenirea! Vreau să alung gelozia,răutatea, boala și depresia din cartea vieții mele! Vreau să fie doar iubire, înțelegere și fericire!

Aș vrea să fiu un înger în cartea vieții mele, să duc iubire, fericire în fiecare om, să adorm ura și dușmănia, să spăl păcatele din oameni și să împart dreptatea!

Iar, când aș ajunge la finalul cărtii, i-aș schimba titlul în Început fără sfârșit, deoarece şi în Cer, nu numai pe Pământ, se scriu cărţi!

ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: