IOANA: Strigăt de ajutor pentru copii

Pandemia de coronavirus i-a afectat pe mulți dintre oamenii Pământului, unii s-au îmbolnăvit, alții au scăpat, dar toată lumea poate să fie de acord că anul 2020 va rămâne blocat, ca o traumă în mintea noastră.

Lumea a încercat să se adapteze și a creat reguli noi, reguli care renunță la socializarea umană. Unii oameni s-au adaptat greu, alții ușor, iar unii deloc. Copiii de toate vârstele sunt cei mai afectați. Însă aici ar trebui să acționeze societatea, deoarece dacă nu avem grijă de ei, intră mai ușor în depresie decât restul oamenilor, fiind cei mai vulnerabili; din mai multe motive:

  1. Părinții nu încearcă să îi ajute sau sunt prea ocupați;
  2. Școala online și cyber-bullying;
  3. Copiii vor să își găsească prieteni, dar sunt blocați în casă, nu au legături sociale.

Noi toți ar trebui să avem grijă prioritar de copii, nu doar de bătrâni. La un moment dat, tot pleci, orice ai face. Iar copiii sunt cei care rămân; dacă nimeni nu îi ajută, sunt posibile șanse ca tânărul acela să intre in depresie și să plece înainte de vreme.

Tinerii degeaba încearcă să arate că nu se simt bine, dacă acele strigăte nu sunt recepționate de alții. Lumea este crudă și toată lumea vrea să lucrezi până ce nu mai simți nimic fizic și psihicul tău încearcă încă să se țină pe picioare. Copiii nu știu aceasta, ei doresc doar să fie iubiți de cineva.

Atunci cum îi putem ajuta? Internet-ul pare să fie singurul remediu. Acolo poți socializa, să-ți dai îmbrățișări, să scapi de viața reală și să te bucuri măcar puțin.

Posibil ca pandemia să nu plece curând și să fim nevoiți să trăim așa cu ea, nu avem altă variantă. Doar omul poate fi adaptabil, doar el poate trăi oriunde pe Pământ. Dar totuși, trebuie să avem mare grijă de copii și tineri, chiar dacă vor sau nu, conștientizează sau nu, toți trebuie ajutați, pentru că ei sunt viitorul și sunt cei mai sensibili.

IOANA IOVA

Aceste gânduri mi-au fost inspirate de vederea unui reportaj recent, realizat de Antena 3, intitulat Copiii pandemiei.

IOANA IOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: