ALEXANDRA: O iubire interzisă

În urmă cu câteva zile, am citit una dintre operele lui Shakespeare și trebuie să recunosc că sunt tare mândră și încântată de alegerea făcută.

Romeo și Julieta – căci despre această operă este vorba – ne prezintă o iubire inocentă și sinceră dintre doi adolescenți, care se sfârșește tragic. Această poveste, cu siguranță, încă este vie în viața multor adolescenți, datorită unor factori care îi împiedică să-și trăiască adevărata iubire.

Opera lui Shakespeare este împărțită în mai multe acte, fiecare prezentând câte o întâmplare care reușește să capteze atenția cititorului.

Foto: Alexandra Ambro

Dacă citim piesa, vom descoperi momentul în care Romeo merge la o petrecere, unde o zărește pe Julieta, iar acesta se îndrăgostește de ea la prima vedere. Pe parcurs, relația celor doi continuă, fără ca părinții lor, aflați în dușmănie, să o descopere. Cum iubirea lor era pe zi ce trece tot mai puternică, cei doi se hotărăsc să-și unească destinele în fața lui Dumnezeu, prin intermediul lui Lorenzo, prietenul lui Romeo, fără ca cineva să afle de planurile lor.

Imediat după nuntă , Romeo fu implicat într-un conflict care s-a lăsat cu moartea unui verișor de-al Julietei, iar în cele din urmă a fost expulzat din Verona. Aflând vestea, Julieta plânge zi și noapte, părinții crezând că aceasta plânge după regretatul său verișor, însă doar doica știa adevăratul motiv, aceasta știind și de nunta lor.

Zilele trec și părinții Julietei hotărăsc să-și mărite fata. Auzind acestea, Julieta merge la cel care le-a unit sufletele, iar acesta îi dăruiește o poțiune pe care trebuia să o bea în dimineața nunții, pentru a părea moartă și pentru a opri nunta. În acest moment, Romeo trebuia să fie înștiințat să vină să o ia de la cimitir și să o ducă cu el.

Din păcate, mesajul nu mai ajunse la Romeo ,iar acesta, când aude de moartea soției lui, aleargă într-un suflet la ea. Văzându-și iubita moartă, hotărăște să se omoare și el.

La scurt timp, Julieta își reveni din somnul adânc, dar se omoară și ea când își vede soțul fără suflare.

În momentul în care familiile își văd copiii morți, hotărăsc să-și încheie conflictele. Finalul e tragic.

William Shakespeare. Sursă foto: wikipedia

William Shakespeare s-a născut în luna aprilie a anului 1564 și a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză, supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon” . Din vasta sa operă – parte realizată în colaborare – s-au păstrat aproape 38 de piese de teatru, 154 de sonete, două lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă vorbită.

Dacă doriți să vă achiziționați această carte, o puteți face și online, accesând site-ul cărturești.ro

ALEXANDRA AMBRO

ALEXANDRA AMBRO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: