BRIANNA & FABIAN: Hotelul blestemat

640 S. Main Street, Los Angeles. Un hotel ca oricare altul. 700 de camere si prețuri acceptabile. Fără un efort financiar deosebit, ai putea să si locuiești aici. Sună tentant, doar că hotelul Cecil sau cunoscut ca și Stay on Main, are un trecut cel putin sinistru .

Era 1924 cand incepuse construcția hotelului Cecil in unul dintre ce le mai periculoase cartiere ale Americii, Skid Row. Se dorea a fi lacașul perfect pentru oamenii de afaceri. Așa a și fost o perioada de timp, de la deschiderea oficială din 1927 pană in anii ‘50. Apoi s-a intamplat ceva. O umbră intunecată a inceput sa inconjoare hotelul, iar decadenta a inceput sa roada putin cate putin pereții maiestuosului hotel de altădată.

Cecil a capatat reputatia macabra de locul in care oamenii fara speranta veneau sa se sinucida. Dar nu sunt doar crimele si sinuciderile. Cecil a gazduit si criminali in serie.

Richard Ramirez (cunoscut ca si Vanătorul de noapte – The Night Stalker), despre care s-a făcut și un documentar pe Netflix, a terorizat orașul Los Angeles, ucigand nu mai putin de 13 femei la mijlocul anilor ‘80. Toate astea s-au intamplat in timpul șederii sale la Cecil, unde inchiriase o camera pe care platea 14 dolari pe noapte. Ramirez a trait neobservat la Cecil timp de un an de zile. Nimeni nu părea să sesizeze ceva dubios la el, chiar daca la intoarcere isi arunca hainele insangerate la tomberonul din spatele hotelului.

Un nou documentar-serial creat de Netflix cerceteaza istoria si viața Hotelului Cecil in Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. Prin interviuri cu personalul, oaspeții și forțele de ordine, documentarul pune accentul pe dispariția misterioasă și moartea femeii canadiene în vârstă de 21 de ani, Elisa Lam.

În timp ce reputația blestemată a hotelului Cecil a stimulat interesul publicului cu privire la cazul dispariției Elisei Lam ca si oaspetel al hotelului Stay on Main,  insă videoclipul tulburător si sinistru in care Elisa Lam a fost vazută pentru ultima oară în viață a nedumerit autoritățile si a starnit zeci, daca nu chiar sute, atenții a detectivilor amatori ai web-ului.

Rapoartele medicale, postările Tumblr și indicii din viața ei au oferit un anumit context pentru ceea ce s-a întâmplat. Adevărata poveste a morții lui Lam rămâne puțin mai mult decât o teorie, însa lucrătorul de întreținere Santiago Lopez a găsit corpul neînsuflețit al tinerei Elisa într-unul din rezervoarele mari de apă de pe acoperișul hotelului Cecil.

După săptămâni în care a ajutat poliția din Los Angeles cu percheziția lor masivă, care nu a dat dovadă, Lopez a mers să investigheze tancurile, când oaspeții s-au plâns că presiunea apei este scăzută și că are un gust ciudat.

După  sute de cazuri teribile Hotel Cecil si Pensiunea Stay on Main au fost inchise doar în 2017. Deși rămâne de văzut dacă reîncarnarea hotelului Cecil se va materializa la sfârșitul anului 2021, așa cum a fost planificat inițial, clădirea a devenit un punct de reper în același an în care a fost închisă.

BRIANNA IAKAB, FABIAN IAKAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: