ALISIA: Model prin muncă și dedicare

Bogi Balog are 18 ani și este elevă la Liceul Aurel Lazăr din Oradea în clasa a XII-a. Aceasta practică modelling și a acceptat să ne povestească cum s-a simțit la prima ei prezentare.

„Fiind o persoană foarte emotivă, am avut emoții mari, fluturi în stomac, dar abia așteptam să înceapă defilarea. Singurul lucru la care mă puteam gândi era să nu cumva să mă împiedic pe platformele de 18 cm și să cad. Totul a fost bine, iar după aceea a devenit o obsesie. Abia asteptam să imi iau platformele mele cu toc și să defilez în zeci de haine și stiluri diferite. “

Bogi Balog. Sursă foto: arhiva personală

A practicat modelling-ul timp de trei ani, în care a colaborat cu multi creatori de toate vârstele: „Am văzut creații mai puțin frumoase, chiar ciudate, dar și unele pe care nu aș fi vrut să le dau jos”.

Bogi a participat la concursuri de miss, cum este cel de Miss Bihor, unde a fost una dintre cele 14 finaliste: „Chiar dacă nu am câștigat, a fost o experiență frumoasă, care mi-a ridicat încrederea în sine”.

Este necesar să avem studii sau să fi urmat vreun curs?

„Pentru a fi model e nevoie să ai un curs de instruire în acest domeniu, într-o agenție care știe cum să îți scoată punctele tari în evidență.”

Bogi ne spune că modellingul este pentru toată lumea, niciodată nimeni nu este prea mic pentru asa ceva. Copiii de la cele mai fragede vârste pot face un pas spre aceasta experiență și pot fi ușor modelați de agențiile de modeling, pentru a avea o carieră mai târziu.

Pentru a devein model, o adolescent trebuie să le îndeplinească mai multe condiții, în primul rând „prin muncă si dedicare. Trebuie să fii încrezătoare, să te adaptezi și să înveți repede. De cele mai multe ori coregrafia pentru o prezentare se face cu câteva minute înainte de defilare, dacă formatul scenei nu este în forma obișnuită de T”.

Ce implică un contract cu o agentie de fotomodele? Intervievata noastră ne spune că „majoritatea agențiilor, pentru secțiunea teenager cer ca fetele să aibă peste 175 cm, peste 15 ani și un aspect fizic plăcut”.

Ce înseamnă viata de model, rezumată în câteva cuvinte?

„Toți cred că viața de model este una foarte simplă. Defilezi pe podium, mergi la ședințe foto și primești bani pentru asta. În realitate, viata unui model impune foarte multă disciplină, muncă si seriozitate.

Bogi Balog a tratat cu seriozitate fiecare proiect, cât de mic, iar naturalețea, însoțită mai apoi de bun-simț și determinare, a ajutat-o să reușească.

ALISIA UNGUR

ALISIA UNGUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: