ALEXIA: Nemurirea a ajuns un lucru obișnuit

Viața de zi cu zi a Citrei și a lui Rowan este normală, ca pentru orice adolescent care trăiește după câțiva ani buni după cel de-al patrulea Război Mondial: se duc la școală, văd oameni uneori murind pe stradă, iar dacă văd o persoană într-o robă, o iau în direcția opusa și își văd de drum ca orice alt om.

În acest viitor din cartea  Secera de Neil Shusterman ne este prezentată o alternativă a unei vieți în care pentru oameni este posibil să te calce o mașină, iar după o zi sau câteva zile sa te întorci la viața ta normala, fără sa îți pese de ceea ce s-a întâmplat și simțindu-te la fel de sănătos ca întotdeauna, în care este posibil ca oamenii sa îmbătrânească și, după dorința lor, să arate din nou ca la 20 de ani , în care nu trebuie sa te plângi ca nu ai destui bani pentru a îți cumpăra  haine sau mâncare, deoarece aceștia  sunt  plătiți doar pentru singurul fapt că există și-n în care oameni muncesc ceea ce vor ei ca un hobby.

Dar in această lume perfectă exista oameni care sunt aleși și antrenați să devină ființe de neoprit; nimic în afara de jurământul lor sacru nu se aplica asupra lor, iar când Citra și Rowan sunt luați ca fiind ucenici a unui respectat om care face parte din acest jurământ, viața lor se schimbă.

Ei încep sa se pregătească pentru a se alătura acestei  părți  care este compusă  din singurii oameni care au dreptul de a lua vieți și de a fi deasupra legii.

Ambii acceptă aceasta provocare din motive personale, dar nu vor sa devină secere deoarece persoanele intitulate astfel aduc un lucru necunoscut pentru oamenii care trăiesc în acel timp care, ca și acum, se tem de aceasta posibilitate de a muri și de a nu mai fi capabil sa se trezească niciodată.

Autor: Neil Shusterman, an apariție: 2018, Editura Young Art, traducător: Dan Sociu, preț: 40 de lei, număr de pagini: 448

ALEXIA POP

ALEXIA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: