ERIC: Mic îndreptar despre bunătate

Dumnezeu ne-a creat cu o minte care să-și pună întrebări, dar El nu ne-a dat întotdeauna și răspunsurile.

Oare de ce omului îi este mai ușor să întrebe, în loc să facă ceva pentru o viață mai bună? De ce nu încercăm să ne schimbăm? De ce trecem nepăsători prin viață? De ce nu ne întoarcem privirea spre nevoile celor din jur? De ce nu suntem – sau cel puțin să încercăm să fim – mai buni?

Vă spun eu de ce: în zilele noastre, a fi bun este sinonim de multe ori cu a fi prost, iar dacă empatizezi cu cel de lângă tine, nu mai ești cool.

Avem impresia că, dacă îi dăm copilului din față de la Penny azi un leu, mâine ne va întoarce favorul dându-ne în cap.  Gândește-te că lucrurile mici contează, că cel care le-a făcut s-a gândit la tine și a făcut un efort în a-ți face viața un pic mai ușoară.

Bunătatea – pentru mine, băiatul uneori prea plin de el – este dragoste în acțiune și înseamnă a fi atent cu ceilalți, înseamnă să închizi de multe ori ochii la greșelile celor din jur, înseamnă să ierți, să uiți și să ajuți.

Dumnezeu ne-a dat posibilitatea în a alege în a fi bun sau rău, în a trăi în lumină sau în întuneric în a trăi în adevăr sau în minciună.

Depinde doar de noi.

ERIC KONYARI

ERIC KONYARI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: