BRIANNA: Ce înseamnă să fii un prieten bun

Prietenii sunt importanți în viețile noaste. O prietenie poate ține ani de zile și, pe măsura ce trece, vei realiza alături de oamenii care ți-au rămas aproape faptul că prietenia este de nedespărțit.

Sa fii un prieten bun in primul rand trebuie sa inveti sa ierti. Nimeni nu este perfect si cu totii  reusim sa gresim la un moment dat față de prietenii nostri. Daca ții pică pe un prieten si cu fiecare ocazie îi aduci aminte de greselile pe care le-a facut, acest lucru va afecta relatia voastra pe termen lung.

Un prieten este alaturi langa tine si in momentele dificile. Cateodata ne este greu sa avem incredere in noi insine si ne face bine sa avem pe cineva aproape, care sa ne aduca aminte ca putem sa facem fata problemelor si provocarilor.

Respecta-ti promisiunile! A-ti tine o promisiune fata de un prieten nu este doar un semn de respect fata de el, ci si o modalitate prin care ii demonstrezi ca poate avea incredere in tine si ca se poate baza pe ceea ce spui.

Avem nevoie de oameni cu care sa ne discutam problemele, sa impartasim emotii si temeri pe care le avem. Te simti mai bine dupa ce vorbesti cu un bun ascultator, de aceea tindem sa ne tinem aproape prietenii care ne pot asculta fara sa ne judece, fara sa faca glume rautacioase pe baza a ceea ce am spus si mai ales sa tina secretul.

Nimic nu este mai descurajant intr-o relatie de prietenie decat sa stii ca cineva in care ai avut incredere ti-a dezvaluit secretele.  Accepta-ti prietenii pentru ceea ce sunt. Cu totiI avem propriile trasaturi de personalitate, unele mai bune, altele mai putin bune.

Prieteni buni sunt aceia care ne pot accepta, indiferent de calitatile sau defectele pe care le avem, pe care ne putem baza in situatiile dificile, dar si cu care putem impartasi bucurii.

BRIANNA IAKAB

BRIANNA IAKAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: