DARIANA & SORINA: Facultatea se face pe Zoom

Spre disperarea sau bucuria unora, facultatea 2020 a început online.

Am luat câteva impresii la cald după primele două săptămâni de la începerea cursurilor, de la Carina, studentă la Facultatea de Psihologie Oradea.

„Cursurile și seminariile se desfășoară în mediul online, pe Zoom. Atât aceste cursuri cu toți studenții, cât și seminariile cu grupele de studenți, durează aproximativ două ore.

Sursă foto: arhiva personală Carina Muț

Avem la dispoziție platforma e-learning a Universitarii Oradea, prin care noi, studenții, avem acces la suporturile de curs, dar si la alte materiale auxiliare pe care fiecare cadru didactic le poate adăuga pe fiecare curs.

În acest sistem online, comunicarea cu profesorii nu este atât de eficientă pentru a înțelege într-un mod cat mai bun o informație. Cadrele didactice sunt persoane empatice, spontane, corecte, autentice, capabile să ne asculte și să ne ofere ajutor în orice dificultate.

„Am ales

să studiez

Psihologia

datorită

doamnei

profesoare

de psihologie

Ionela Belbe”

În ceea ce privește perioada de sesiune, evaluarea noastră va fi prin intermediul testelor-grilă sau vom încărca diferite teme de evaluare pe platformă.

Situația epidemiologică în care ne aflăm nu ne permite să avem activități practice.

Psih. IONELA BELBE

Personal, am ales să studiez Psihologia datorită doamnei profesoare de psihologie Ionela Belbe. Toate lecțiile și activitățile aplicate la clasă m-au făcut să mă gândesc la un viitor în acest domeniu, iar pe această cale vreau să îi mulțumesc.

Psihologia, pe viitor, va fi un domeniu extrem de dezvoltat. Suntem într-o perioadă a pandemiei, înconjurați de multe probleme, atât psihice, cât și sociale. Consider că oamenii au mare nevoie de un psiholog – nu cred că este o rușine să recunoaștem. Tindem să cerem un anumit ajutor pentru a ne redescoperi pe noi înșine, să ne înțelegem reacțiile și să trecem peste orice situație care ne aduce disconfort la nivel psihic.

Dacă mă gândesc la un model în domeniul psihologiei, l-aș alege pe Philip G. Zimbardo, datorită unui studiu important în înțelegerea noastră a modului în care forțele situaționale pot influența comportamentul uman – un subiect foarte actual.

Recomand cu mare drag să studiați acest domeniu, îți oferă o perspectivă mai largă asupra naturii umane pe măsură ce începi sa examinezi diverse tipuri de comportament, gânduri, emoții etc. Cu siguranță, psihologia îți edifică o fundație minunată, care te ajută să devii un psiholog de succes în viitor”.

Studentă în anul I la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității din Oradea, Carina este absolventă a Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2020, secția Filologie-Jurnalism, clasa prof. Lucia Cighir.

DARIANA MUȚ, SORINA MOȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: