ADRIAN & GEORGE: Chef-ul din Ghibu

Elev în clasa a Xl-a B a Colegiului Național Onisifor Ghibu, Rareș Kendereși are o pasiune imensă pentru gătit.

Acest interes i-a fost insuflat de mama lui, iar de la vârsta de 10 ani a devenit tot mai atras de bucătărie, oferindu-se de multe ori să-i ofere ajutor mamei. 

RAREȘ KENDEREȘI

Rareș și-a propus ca după terminarea liceului să urmeze un curs de bucătar, ca apoi să-și poată urma visul. Deocamdată nu a participat la niciun concurs culinar; crede că este foarte important să acumuleze experiență înainte de a se înscrie într-o întrecere, deoarece această meserie nu este tocmai una ușoară.

Cel mai bine se pricepe să gătească paste, bucătăria italiană fiind preferata lui, iar preparatele italiene obișnuite se pot face și cu ingrediente non-italiene. Se pricepe și la deserturi; cel mai mult îi place să gătească brioșe, gogoși și clătite.

Când va fi bucătar, acesta va încerca să convingă cu orice preț consumatorul prin gustul preparatelor sale: ˜„Trebuie să faci ceea ce îți place cu suflet și nu să o vezi ca pe o muncă, iar atunci totul va fi mai ușor și mai distractiv”.

Idolii săi în bucătărie sunt mama sa și britanicul Gordon Ramsay. 

Paste à la Rareș

Ingrediente:

400 g paste, 250 g bacon, 500 g ciuperci, o ceapă, 200 ml smântână lichidă, sare, piper, oregano, busuioc, trei foi de dafin, ulei de măsline

Mod de preparare: 

Bacon-ul și ceapa tăiate cubulețe se călesc într-o tigaie antiaderentă, după care se adaugă ciupercile tăiate felii. Se adaugă apă până acoperă puțin ciupercile și după se asezonează cu sare, piper, busuioc, oregano, foi de dafin.După ce apa a scăzut aproape de tot, se adaugă smântâna de gătit și se mai tine aproximativ 5 minute pe foc mic să se îngroașe sosul. Apoi se amestecă cu pastele fierte și strecurate. Se servesc fierbinți cu parmezan ras deasupra.

Bogdan Vandici invitat în mini-studioul LOGO PAPER. Foto: FLORIN MIHOCAȘ

Rareș ne-a mai spus că i-ar face o deosebită plăcere ca într-o zi să poată să-l întâlnească și – de ce nu – chiar să și gătească ceva cu câștigătorul Chefi la cuțite, Bogdan Vandici, care a fost și el elev al liceului nostru.

ADRIAN BĂLAN, GEORGE LUPUȚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: