ANTONIA: Școala cu 100 de elevi

Cu toții știm că virusul Covid-19 a facut înconjurul lumii, afectând tot Pământul. Purtarea măștilor, dezinfecția și distanțarea socială au devenit obligatorii, noi fiind nevoiți să ne adaptăm noului stil de viață.

Multe lucruri s-au schimbat, printre care situatia scolara si conditiile de invatamant. In contextul pandemiei, as vrea sa va prezint invatamantul din Germania.

În luna martie, scolile s-au inchis pentru o saptamana, acestea avand sa se redeschida dupa o altă saptamana. Elevii au mers o saptamana la scoala urmand ca urmatoarea sa ramana acasa.

La fel ca elevii din România, acestia stau in banci, separati, la o distanta de 1,50 metri de ceilalti. Purtatul mastii este obligatoriu. Daca elevii au alergii trebuie sa prezinte o hartie de la medic la scoala care confirma acest lucru, pentru a nu se confunda alergia cu virusul Covid. Daca profesorii observa ca unui elev ii curge nasul sau tuseste, are dreptul de a-l trimite imediat acasa.

În scoli au voie sa fie prezenti doar 100 de elevi pe zi. Prin rotatie, elevii merg la scoala sau fac orele online.

Am intrebat o fosta colega, care locuieste in Bavaria, cum este pentru ea aceasta schimbare.

Jessica, elevă în clasa a XII-a la școala Maristenkolleg din localitatea Mindelheim, mi-a declarat că cea mai mare problema este situația notelor și parcurgerea materiei.

Subsemnata, alături de Jessica

De multe ori, profesorii posteaza materiale pentru copii pe platformele scolare care elevii le parcurg singuri, pentru a reusi sa termine la timp cu materia.

Jessica sustine ca de multe ori este nevoita sa invete din materialele postate online de profesori, fiind ascultata urmatoarea zi la scoala, ceea ce nu este un lucru usor, elevii fiind nevoiti sa inteleaga tot de pe niste documente, fara ca o persoană sa le explice cu adevarat materia.

Nu e o situație ușoară pentru nimeni, dar să speram că pandemia nu va mai dura mult.

ANTONIA GHEMIȘ

ANTONIA GHEMIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: