PAULA: Fără monologuri plicticoase

De-a lungul profesiei unui cadru didactic, relația cu elevii este un factor foarte important.

De asemenea, în formarea relației cu elevii, sunt cruciale tactul și talentul pedagogic, capacitatea de a explica tânărului în mod creativ și pe înțelesul fiecăruia, nu de a se limita la un monolog plictisitor.

Dacă un profesor găsește un mod atractiv de a prezenta informațiile sau de a încerca o interacțiune adevărata cu elevii săi, rezultatele se vor observa numaidecât.

Printre aceste trăsături se regăsește și dragostea pentru copii, care este esențială. Atitudinea profesorilor în raport cu copiii își pune amprenta în clasă, iar în cazul în care cadrul didactic își arată respectul și dragostea față de elevi, procesul de învățare va fi mult mai ușor.

În multe situații, elevii își modifica părerea despre un profesor, deoarece multe cadre didactice nu știu cum să vorbească cu tinerii; mai bine spus, nu știu să se exprime pe înțelesul tuturor. Sunt diferite tipuri de profesori, însă, mai nou, cu toate aceste restricții, aceștia nu știu cum să răsplătească elevii. În multe cazuri, profesorii dau mai degrabă pedepse, în loc să îi încurajeze pe copii măcar cu un cuvânt îmbucurător.

Un profesor care își ignoră elevii, îi ironizează și este nervos mai mereu nu numai că nu va avea un rezultat didactic bun, ci va afecta și personalitatea copilului.

Le suntem recunoscători profesorilor care ne ajuta să parcurgem intervalul școlii cu bine și cu multe cunoștințe acumulate.

PAULA MĂRCUȘ

PAULA MĂRCUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: