ALEX & BIANCA: Cântece pentru generațiile următoare

După apariția coronavirusului în România, reuniunile artistice au fost anulate, iar artiștii au fost nevoiți să-și anuleze și alte evenimente, precum nunți, botezuri etc.

Câțiva dintre cei mai mari artiști din Oradea au acceptat să ne prezinte cum li s-a schimbat viața odată cu începutul carantinei. Doamna Mariana Militaru Blaj, una dintre marii soliști vocali ai Bihorului, a acceptat să ne vorbească despre viața dânsei în această carantină.

militaru blaj03

MARIANA MILITARU BLAJ

„Sunt  solistă de muzică populară la Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului din Oradea, iar cu această ocazie doresc să salut spectatorii si telespectatorii care mă urmăresc.

În mod deosebit, doresc să îi salut pe spectatorii care au fost la spectacolul din data de 8 martie 2020, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, acesta fiind de altfel și ultimul spectacol înaintea declanșării pandemiei de coronavirus.

Odată cu declanșarea pandemiei și necesitatea de a sta la domiciliu, a trebuit să înlocuiesc activitatea folclorică cu activitățile casnice. Astfel că am îngrijit florile, am plantat felurite plante în grădina de acasă, ceea ce mi-a adus o deosebită satisfacție și o relaxare, văzându-le pe acestea cum cresc și înfloresc.

De asemenea, am acasă și doi câini și două pisici care îmi sunt foarte dragi și cărora în această perioadă am putut să le ofer mai multă afecțiune, care mi-a fost răsplătită de către acestea.

În ceea ce privește activitatea culturală, nu am lăsat-o deoparte, am compus texte și melodii pentru viitoarele cântece care vor rămâne generațiilor următoare. Aceste cântece aștept să le împărtășesc cu publicul larg cât mai curând.

Cu toate că această pandemie este un lucru dezastruos pentru societatea umană, ea ne-a învățat și să ne bucurăm de timpul petrecut acasă cu cei dragi nouă, să știm să prețuim mai mult aceste lucruri.

Un alt lucru pozitiv care a rezultat este curățarea mediului înconjurător, afectat de poluarea excesivă.

militaru blaj01

Doamna Mariana Militaru Blaj, alături de subsemnatul, Alex David

Vreau să îi salut pe toți colegii actuali și foști de la Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului și pe spectatorii și telespectatorii noștri, cărora le urez multă sănătate, fericire și cu care abia aștept să mă întâlnesc”.

au consemnat ALEX DAVID și BIANCA CERNEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: