Motivație diminuată

Secția Filologie – Jurnalism derulează un sondaj în rândurile elevilor CN Onisifor Ghibu, pe marginea cursurilor online.

Iată opiniile Antoniei Moga din 9 C, secția Matematică – Informatică, diriginte prof. Corina Curilă.

image001

ANTONIA MOGA

Ce lecții se preteaza mai bine la abordarea online?

ANTONIA: Orele de informatică și TIC se pretează cel mai bine, deoarece nu a fost nevoie de modificări majore în modul de desfășurare a orelor, dar și ore precum cele de geografie sau istorie.

 

Ce părere ai despre ponderea egală, din punct de vedere al duratei, al orelor la materii pentru Bac, respectiv cele din care nu se da Bac-ul?

ANTONIA: Durata de 30 de minute a fiecărei ore mi se pare rezonabilă, pentru că are ca scop asigurarea de noi cunoștințe la fiecare materie sau aprofundarea lor și trebuie să ne amintim că nici la școala tradițională durata orelor nu este diferențiată, indiferent că materia este de Bac sau nu.

 

Care este câștigul susținerii orelor online?

ANTONIA: Orele online au multe avantaje de care nu ne putem bucura la școală, precum confortul, posibilitatea de a face orele de oriunde, accesul la mult mai multe materiale pe care să le folosim la ore, organizarea materialelor mult mai bună prin intermediul platformei și posibilitatea de comunicare mai ușoară.

 

Ce se pierde la orele online?

ANTONIA: Cea mai mare pierdere a cursurilor online este lipsa interacțiunii umane, la care se adaugă și lipsa motivației cauzată de situația prezentă și distragerile pe care le avem acasă.

 

Cum ai vrea să se reia cursurile din septembrie? De ce?

ANTONIA: Eu aș prefera să ne întoarcem la școală din septembrie, dacă ne permite situația, deoarece nimic nu se poate compara cu interacțiunea dintre oameni și experiențele din anii de școală, dar mi-ar plăcea dacă am folosi mai mult și alte surse de învățare sau predare.

De asemenea, orele online sunt mult mai obositoare, astfel ca a fost nevoie reducerea duratei lor, iar acest lucru ar duce în viitor la schimbarea programei școlare.

 

Ce opinie au părinții tăi despre școala online?

ANTONIA: Părinții mei consideră școala online o alternativă bună, având în vedere situația, deși ne-a cauzat discomfort, pentru că și eu și fratele meu facem orele sau temele în același timp, iar pentru teme avem de cele mai multe ori nevoie de laptop, ceea ce nu ne lasă mult timp liber de folosire.

 

Cum ți se pare perspectiva de a face următorii ani de facultate online?

ANTONIA: Deși cursurile online oferă multe avantaje și  posibilitatea de a participa de oriunde, eu nu le consider decât niște soluții alternative în cazul situațiilor ca acesta de acum, deoarece nimic nu se compară cu interacțiunea dintre oameni când înveți ceva sau experiențele de la facultate.

 

Cum se descurcă profesorii cu platforma Microsoft Teams?

ANTONIA: Deși adaptarea la platforma Microsoft Teams a fost o provocare pentru toți profesorii, majoritatea s-au adaptat repede, datorită ușurinței cu care se gestionează  platforma aleasă și organizarea bună a materialelor.

Printre puținele părți slabe ale platformei este dificultatea de a folosi tabla pentru a scrie exercițiile la materii precum matematică, chimie sau fizică.

Mulțumim dnei prof. Nicoleta Turean pentru sprijinul acordat la realizarea acestui material.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: