ANTONIA & ANDREEA: Voluntară la «Regina Maria»

Ioana Ruxandra Soltanel, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Mihai Eminescu, specialitatea biologie – chimie, este voluntar la Teatrul Regina Maria, așa că ne-am decis să-i adresăm câteva întrebări legate de asta.

Ruxandra Soltănel

RUXANDRA SOLTĂNEL

De ce ai ales voluntariatul? Și de ce teatrul?

RUXANDRA: Am ales voluntariatul deoarece, într-o constantă și stresantă rutină, cu școală, pregătiri pentru admitere, este plăcut să te poți deconecta făcând parte din ceva ce-ți place. Am ales teatrul deoarece este o pasiune din copilărie; am fost mereu fascinate de actori, de poveștile spuse, de piese. Mi s-a părut oportunitatea perfectă.

 

Ce ai învățat nou aici?

RUXANDRA: Cum să gestionez situații de criză, să pot organiza o mulțime de oameni, să lucrez împreună cu o echipă, dar și cum să atrag atenția publicului cand vine vorba de cultură. De la fiecare actor înveți câte ceva, din experiențele lor de viață, chiar și după o simplă discuție.

 

Care este piesa ta favorită?

RUXANDRA: Una din cele mai grele întrebări… Fiecare piesă este diferită, din toate punctele de vedere – actorii, povestea, abordarea. Recomand Exploziv, Revizorul și Avalanșa.

Fiecare are o poveste complicată, cu detaliile ei. Exploziv este o piesă care ar trebui văzută de părinți, elevi și profesori, prezintă viața de liceu exact așa cum este ea.

Avalanșa are o poveste complicată, ce îți întoarce stomacul și te lasă extrem de mult pe gânduri. Îți pune probleme de moralitate și nu numai. Revizorul e o opera splendidă, în adevăratul sens al cuvântului. Comedie, ironie, scenă rotativă și o sumedenie de actori.

Pe acestea le-aș recomanda din start.

 

Ți-ar plăcea să joci și tu într-o piesă?

RUXANDRA: Mi-ar plăcea enorm, mai ales din moment ce am făcut cursuri în trecut.

 

Ce alt fel de voluntariat ți-ar mai plăcea să faci?

RUXANDRA: Particip la voluntariat în cadrul asociației Viața cu Autism; din moment ce doresc să merg spre Medicină, respectiv Psihiatrie, îmi oferă un mediu perfect pentru a testa puțin din viitorul meu.

Consider că voi continua cu voluntariatul atât cât îmi va permite timpul, nu aș vrea să mă opresc. Voluntariatul este o experiență ce merită trăită, te ajută din toate punctele de vedere, cum am menționat și mai sus.

arhiva Ruxandra Soltănel

Sursă foto: arhiva personală Ruxandra Soltănel

Ruxandra este îndrumată de trei coordonatori – Mark Lukács, Virginia Oanto și Bianca Segarceanu. Pentru cei interesați, înscrierile se fac la începutul stagiunii, prin lunile august -septembrie, de obicei fiind anunțate pe pagina Teatrului.

au consemnat ANTONIA BODIU și ANDREEA BOT

Antonia Bodiu şi Andreea Bot

ANTONIA BODIU și ANDREEA BOT

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: