S-a diminuat stresul

Elevii claselor de jurnalism derulează un sondaj în rândurile colegilor lor de la alte secții ale CN Onisifor Ghibu, pe marginea cursurilor online.

Un prim set de răspunsuri vine de la cei mai avizați respondenți, elevi la Matematică – Informatică.

Are cuvântul Florina Filip din 9 C!

image001

FLORINA FILIP. Sursă foto: arhiva personală

Ce lecții se pretează mai bine la abordarea online?

FLORINA: Consider ca orele ce se preteaza mai bine in mediul online sunt cele de informatica si TIC, acestea abordand deja o latura raportata la online.

 

Ce parere ai despre ponderea egală, din punct de vedere al duratei, al orelor la materii pentru Bac, respectiv cele din care nu se dă Bac-ul?

FLORINA: Ponderea egală a tuturor orelor este una eficienta, deoarece , din punctul meu de vedere, in cele 30 de minute ni se pot transmite toate informatiile necesare raportate la programa, fie ca este materie de Bac, fie ca nu.

 

Care este câștigul susținerii orelor online? Ce se pierde?

FLORINA: Consider ca „școala de acasa” reprezinta in viata fiecarui elev un beneficiu. In primul rand, orele se sustin de la ora 10 si, desigur, suntem acasa. Lucrul acesta este cu siguranta un beneficiu pentru cei care trebuie sa faca naveta. Cel putin in cazul meu, nu imi simt programul la fel de incarcat si nici acelasi stres in ce privește orele, invatatul, temele etc., iar timpul alocat altor activitati imi pare mult mai permisiv.

Cel mai dezavantajos punct in predarea online este cu siguranta pierderea contactului uman (colegi, elev – profesor ), care reprezenta un element esential in tot ceea ce priveste scoala si predarea / intelegerea / comentariul etc. Acestea nu se pierd in totalitate, insa se resimte o diferenta.

 

Cum ai vrea să se reia cursurile din septembrie, real sau online? De ce?

FLORINA: În ciuda avantajelor acordate de sustinerea cursurilor online (amintite anterior), sustin reluarea cursurilor obisnuite, reale. Motivele sunt reprezentate de importanta pe care eu personal o accord contactului uman si programul pe care obisnuiam sa-l am (program ce nu-l pot respecta in situatia unei scoli online +/- pandemie).

 

Ce spun părinții tăi despre școala online?

FLORINA: In mare parte, parerea parintilor mei este una creata pe baza opiniei mele, adica una buna. In ceea ce priveste parerea lor personala, ei sunt influentati sa considere scolarizarea online ca un dezavantaj, motiv datorat faptului ca eu si fratele meu avem ore in acelasi timp.

 

Cum ți se pare perspectiva de a face facultatea online?

Avand in vedere ca facultatea ar reprezenta o experienta noua pentru mine, as prefera sa o traiesc si sa o experimentez intr-un mod real, nu virtual. Doar daca as fi avut parte de o astfel de experienta as putea sa-mi creez o parere concreta in ce priveste acest lucru.

 

Cum se descurcă profesorii cu platforma Microsoft Teams?

FLORINA: Pentru toti, inceperea unei scoli virtuale pe o platforma pe care unii nu am exercitat-o pana acum  a reprezentat cu siguranta o provocare, fie ca elev, fie ca profesor. Ne-am adaptat cu totii cu timpul si consider ca toti profesorii detin la momentul actual informatiile necesare pentru a avea o activitate eficienta in predarea online.

Mulțumim dnei prof. Nicoleta Turean pentru sprijinul acordat la realizarea acestui material.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: