TEODORA: Iarna din luna mai

Cu toții trecem, din păcate, prin momente mai puțin plăcute. Faptul că nu putem ieși din casă decât după un regulament strict ne creează neplăceri.

Poate unii dintre voi aveți ghinionul de a sta la bloc. Dacă stai la casă, poți face mai multe lucruri; de exemplu, dacă ai o grădină, poți planta flori. Pe scurt, diferența dintre ele constă în ocuparea unui program cu diverse activități.

Avantajele și mai mari le au cei care au opțiunea de a merge la bunicii care stau la țară , pentru a-i ajuta cu treburile din gospodărie, astfel ocupându-și o mare parte din timp cu acestea.

Deși urmez cursurile Colegiului Național Onisifor Ghibu, am norocul de a-mi avea familia și bunicii într-un sat din județul Cluj, și anume Răchițele. Unii dintre voi poate ați vizitat sau ați auzit de Cascada Valul Miresei din această zonă. Cascada se află la 9 km distanță de locuința mea.

Aici, deși este luna mai și abia acum unii copaci au înflorit, fenomenele neobișnuite nu sunt o excepție. De exemplu, într-una din zile am avut ocazia de a surprinde o ninsoare ce părea a fi din timpul unei luni de iarnă.

După cum știm, data de 15 mai va însemna puțină relaxare în ceea ce privește ieșitul din casă. În aceste condiții, Răchițele poate reprezenta o variantă turistică. Satul se află la o distanță de aproximativ 140 km de Oradea și este o zonă turistică foarte vizitată. Aici veți afla trasee montane, cei pasionați de aventură, dar și o oază de liniște, pentru cei care doresc să evadeze din mediul urban.

TEODORA NICORICI

teodora nicorici02

TEODORA NICORICI. Foto: Ramona Novicov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: