ANDREA: Bucură-te de fiecare clipă stând acasă

„Libertatea este în continuare lucrul pe care-l preţuiesc cel mai mult pe lume”, spunea celebrul scriitor Paulo Coelho în Zahir.

Acum, când pandemia ne izolează, ajungem să înțelegem greutatea cuvântului libertate. Acum, când suntem limitați de libertate, ne revoltăm. Acum am vrea să observăm frumusețea naturii, am vrea să mergem la lucru, la școală, la plimbare, în excursii.

Acum, când soarele a câștigat bătălia cu frigul nopții, natura se trezește la viață, totul reînvie, totul renaște, totul prinde viață și intră în altă etapă, când temperaturile înalte adună zumzete, ciripituri, zâmbete, acum am vrea să ne contopim cu natura… Ce poate fi mai frumos decât asta?

Până acum nu am avut timp să vedem frumusețea naturii, care ne şoptea că există viaţă peste tot. Mereu eram nemulțumiți, nu aveam timp, pentru că alergam să adunăm, să strângem. Alergam după o fericire pe care nu o găseam în nimic și niciunde.

Când am realizat ceva, vroiam altceva. Nu vedeam că totul este realizat în ordine perfectă, pentru a păstra un echilibru.

Doar omul creează dezordine, pentru că Dumnezeu i-a dat omului un dar: libertatea.

Libertate ce acum ne-a fost luată, pentru a nu eşua în lupta împotriva virusului, care ne-a luat tot ce aveam mai drag – libertatea, pe cei dragi, locurile de muncă .

Azi nu mai vrem decât să ne plimbăm, să vedem copacii înfloriți, pe lângă care treceam an de an, fără să le dăm vreo mare importanță.

Tot ce până acum am cumpărat – parfumuri, haine, genți, pantofi – devine inutil, pentru că nu mai avem libertate. Ce reprezintă toate astea acum, când stăm închişi în casă? În lipsa libertății nu mai au valoare.

Ne revoltăm, pentru că nu știm să gestionăm stresul. În realitate, avem nevoie de foarte puțin pentru a ne păstra echilibrul interior. Trebuie doar să fim creativi, să fim calmi, să petrecem timp cu noi înșine. Trebuie să gestionăm lipsa libertății, ca o perioadă în care ne putem reconecta cu propria persoană.

Pune-ți ordine în gânduri, analizează-ți deciziile, descoperă-ți defectele, scoate-ți calitățile în evidență, citește o carte și  bucură-te de fiecare moment petrecut împreună.

Bucură-te că ești sănătos și speră că totul va fi bine!

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: