CRISTINA IVANCOV: Lectura în playlist-ul autorului

Ți s-a întâmplat vreodată să placi pe cineva și să nu știi cum să-i mărturisești asta? Crezi că o carte te poate maturiza emoțional și mental? Poate o simplă carte să aibă un impact asupra ta, ca și cititor?

Mulți adolescenți și nu numai au auzit sau chiar au citit cartea scrisă de Andrei Ciobanu, în anul 2015, care a reuşit să strangă peste 1.000.000 de cititori online şi totodată sa-i ajute pe tineri să-și consolideze stima de sine și să scape de nesiguranțe.

Tema pe care autorul, o propune este inspirată din viaţa de zi cu zi şi pune accent pe prima iubire adolescentina.  Autorul incurajeaza pe tot parcursul cartii cititorul sa invete din greselile personajelor.

Cu un titlu provocator, aceasta carte nu este una simpla sau banala, ci este o carte care invata tinerii diferite aspecte legate de educatia sexuala si ii invata cum sa prinda curaj, cum sa-si asume faptele, cum sa se ridice cand esueaza, intr-o maniera cat mai placuta, informala si nu formala, ca un ghid plictisitor de care majoritatea tinerilor fug.

Pentru cei care vor să cunoască psihologia adolescentului de azi, cartea oferă o imagine destul de realistă, chiar dacă nu ne recunoaștem în fiecare pagină.

Am decis să cerem și o părere a unui cititor, elev al colegiului nostru, George Vigu, care ne-a onorat cu câteva răspunsuri. Prima întrebare desigur că a fost legată de cum a ajuns să citească această carte, acesta spunându-ne că auzise de ea mai de mult, însă s-a decis să o citească în perioada când a aparut și filmul Oh, Ramona. Din curiozitate, a decis să o deschidă, iar după câteva capitole cartea a devenit și mai interesantă, făcându-l să o citească până la sfârșit.

L-am întrebat pe George de ce ar recomandă această carte tinerilor care încă nu au reușit să o citească. Ne-a spus ca merită citită deoarece nu e ca orice altă carte, este mult mai interesantă, mărturisindu-ne că i-a plăcut mult că la unele secvențe autorul sugera cititorului să dea play unei melodii care se potrivea perfect cu scena care era descrisă, și nu numai.

Încă un aspect a fost cel al limbajului, nu formal ca în aproape orice carte, ci unul informal, care l-a atras mult mai mult.

Cititul – deși este plictisitor pentru unii, fie ca este cititul clasic cu cartea mână sau cititul de pe telefon – se poate transforma într-o activitate placută, din care înveți lucruri într-o altă atmosferă și te poți distra învătand în același timp.

Îi mulțumim lui George pentru timpul acordat și sperăm că numărul de tineri care au citit cartea sau au văzut filmul să crească semnificativ.

Cartea are 488 de pagini, a apărut la Editura Trei, poate fi achiziționată de pe site-ul Librariei Cărturești și costă 39 de lei.

CRISTINA IVANCOV

cristina ivancov

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: