ELENA & BIANCA: 5 motive pentru care Facebook e mai bun decât Instagram. Plus AUDIO

Instagram-ul este o rețea de socializare înființată în 2010, care în momentul de față are parte de o popularitate la scară largă, pe când Facebook-ul a crescut odată cu generația noastră, în momentul de față având peste 2 miliarde de utilizatori.

În ultimul timp, multe persoane au renunțat la contul de Facebook în schimbul unei noi experiențe pe Instagram. Internetul e plin de motive pentru care ar trebui să îi oferim o șansă Instagram-ului. Așadar iată 5 motive pentru care Facebook e mai bun decât Instagram:

 

E accesibil atât pe mobil, cât și pe calculator

Facebook-ul e foarte ușor de utilizat pe PC cât și pe telefon. Instagram-ul este o aplicație destinată telefonul, e adevărat, o poți accesa și pe PC, dar nu poți folosi toate facilitățile (reacții la Story, mesageria privată etc.)

 

Poți crea grupuri

Grupurile de pe facebook sunt locuri minunate, publice sau private, unde mai mulți oameni cu aceleași pasiuni pot urca sau vizualiza diferite postări. Un exemplu ar fi grupurile de gătit, grupurile dedicate lecturii și nu numai, opțiune inexistentă momentan pe Instagram.

 

Mesageria e mult mai atractivă

Cu toții știm de bine cunoscutul Facebook Messenger, care comparativ cu mesageria Instagramului dispune de apeluri vocale sau video, reacții la mesaje, o mai bună organizare în ierarhia grupurilor, etc.

facebook

Foto: Elena Igaș

Videoclipuri

Instagramul este o aplicație mai mult destinată pozelor. Durată maximă a unui video poate fi numai de 60 de secunde. Pe când pe Facebook este nelimitată, adică îți oferă posibilitatea de a te uita fără întreruperi

 

Reacții și share

Ca să îți arăți aprecierea față de o postare pe Instagram se oferă o inimioară (echivalentul unui like pe Facebook), care de multe ori spune prea puține. Pe Facebook există 6 reacții : apreciere, ador, haha, uau, furie și tristețe pe lângă care și butonul de distribuire.

Opinile sunt împărțite pe acest subiect. Dar voi ce credeți? Care e mai bun? Nu ezitați să ne spuneți în secțiunea de comentari!

ELENA IGAȘ, BIANCA CERNEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: