ANDREEA BOT: Renăscând cu An Theos

În urmă cu patru luni, în data de 25 septembrie, trupa românească de folk-rock An Theos și-a lansat noul album, Renăscând.

Trupa s-a format în primăvara anului 2010, iar versurile lor spun povestea vechilor oameni ai Carpaților și Mării Negre. Primul lor album a fost lansat în octombrie 2016, sub numele de Seminția Dacă, iar cel de-al doilea, Spre Cer, în 2017. Drept solist îl au pe Florin Costachita, iar voce feminină pe Loredana Butnaru (anterior pe Elmas Lamya).

Renăscând este cel de-al treilea album realizat de ei. Povestea acestuia este descrisă drept una mai întunecată decât a albumelor anterioare, a unui om ce trece prin iad și flăcări, mai apoi fiind renăscut.

Trupa descrie într-o postare de pe Instagram-ul lor că „va fi un material unic, combinând stilurile pe care le știți prea bine cu altele pe care nu le-am mai încercat niciodată”.

După mai multe ascultări, am ajuns la concluzia că piesele Pierdut, Hora și Alean sunt preferatele mele… Pierdut subliniază faptul că personajul este „înecat în foc” și „pierdut”, refrenul pe o viteză normală cântat de Loredana și strofele pe un ton accelerat a lui Florin fiind foarte agreabile. În Hora este vorba despre – evident – horă sau „jocul strămoșesc”. Vocea caldă a Loredanei se potrivește foarte bine acelui tip de ritm alături de vocea celorlalți cântăreți; pe lângă asta, eu am personal amintiri plăcute legate de mai multe hore, probabil de aceea simt tema și piesa aproape de sufletul meu.

În final, Alean te atinge în cel mai frumos mod, cu versurile și linia melodică triste și melancolice, te poartă înapoi în timp, când totul din jur era parcă mai simplu.

În afara albumului, mai am două piese preferate, anume Seminția Dacă din albumul cu același nume și Ciuleandra din albumul Spre Cer, o melodie din folclor reinterpretată de ei.

Trupa și-a lansat albumul și la Oradea pe data de 1 noiembrie 2019.

ANDREEA BOT

ANDREEA BOT

ANDREEA BOT

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: