DARIAN MONENCIU: Modelând cele mai frumoase calități

În acest interviu, am să vă prezint perspectiva unei profesoare de Religie de la Colegiul Tehnic Traian Vuia, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă Oradea, pe nume Ioana Filipcic, despre ora de Religie.

IOANA FILIPCIC

Prof. IOANA FILIPCIC

Cum se raportează elevii față de ora de Religie?

Prof. IOANA FILIPCIC: Perspectiva elevilor față de ora de Religie este una împărțită; în timp ce unii elevi așteaptă cu nerăbdare această oră, datorită subiectelor religioase și morale discutate la clasă, alții sunt din ce în ce mai puțin preocupați.

Dezinteresul unor elevi poate fi datorat chiar multitudinii de informații nefiltrate, dobândite din citirea unor subiecte controversate pe Internet, care nu fac decât să îi îndepărteze de conștiința morală-creștină.

 

Ce rol poate avea ora de Religie / religia în dezvoltarea unui adolescent?

Prof. IOANA FILIPCIC: În dezvoltarea unui adolescent, ora de Religie poate să constituie acel element care modelează personalitatea viitorului tânăr, să-și mențină un echilibru în relația cu Dumnezeu , cu ceilalți semeni, cât și cu propria persoană.

Întotdeauna ora de Religie va urmări să contureze viața adolescentului, cele mai frumoase calități și atitudini menite să-l împlinească sufletește.

 

Părintele

Paisie

Aghioritul:

„Simplificați-vă

viața!”

 

Ce sfaturi puteți oferi pentru problemele cotidiene ale tinerilor, cum ar fi stresul sau viciile?

Prof. IOANA FILIPCIC: În privința gestionării problemelor cu care se confruntă adolescentul din ziua de azi, cu precădere stresul și anumite vicii, aș recomanda cuvintele Părintelui Paisie Aghioritul: Simplificați-vă viața, ca să se îndepărteze stresul!, adică focusarea pe lucruri cu adevărat importante, frecventarea slujbelor religioase, lectura, implicarea in studii, o atitudine de interes față de școală, dar și față de activități de recreere – pe scurt, un echilibru benefic dezvoltării personale, morale, sociale, care nu permite adolescenților să fie deprimați sau să se refugieze în vicii.

a consemnat DARIAN MONENCIU

DARIAN MONENCIU

DARIAN MONENCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: