Ca să fii remarcat, trebuie să fii diferit!

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel, considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, spunea la vremea ei că „pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii mereu unică”.

Unică este şi Daciana Bule, orădeanca plină de inspiraţie care a pus alături de soţul ei bazele brandului ,,74 Street Bags”, firmă care vinde genţi realizate manual, după tehnici vechi.

image001

Daciana a crescut cu un background artistic foarte important, care şi-a pus amprenta asupra carierei sale încă din perioada copilăriei. A cochetat cu pictura, canto, arta fotografică, gimnastica; ba mai mult, în familia ei se şi desena.

Cu alte cuvinte, a crescut într-o ambianţă artistică.

Graţie zodiei sale (Rac) este o fire visătoare, însă extrem de bine ancorată în realitate.

Drumul Dacianei a fost presărat cu multă şcoală. Prima oară a absolvit ingineria, apoi au urmat studiile de management postuniversitare, iar în cele din urmă, revenind la marea ei dragoste, arta, a absolvit Designul Vestimentar.

image003

Pasiunea pentru designul vestimentar a existat încă din copilărie, pe când desena ţinute complicate, pe care mai apoi le cosea împreună cu surorile ei.

Momentul în care s-a dedicat cu adevărat designului vestimentar a fost atunci când l-a cunoscut pe soţul ei, Mircea, mai exact în anul 2011. Lui îi datorează faptul că a reuşit să viseze din nou şi să se întoarcă la origini.

Întrebată fiind care este raportul dintre artă şi meşteşug, Daciana  ne-a mărturisit că este unul foarte simplu: fără meşteşug şi fără regulile de bază nu am putea transpune în realitate această formă de exprimare. Meşteşugul e precum fundaţia unei case, iar creaţia, arta, este casa, ceea ce se vede la suprafaţă. Oricât de bine ai stăpâni una sau alta, ele pot exista doar împreună.

Ceea ce pe ea şi pe Mircea îi deosebesc de alţi designeri este exact faptul că ei stăpânesc bine atât arta, cât şi meşteşugul. Ei nu au nevoie de muncitori, de persoane care să le transpună visele în realitate, ei singuri realizându-şi genţile de la concept la execuţie, fără ca în spatele lor să se mai afle cineva.

Asta înseamnă de fapt meşteşug, artă şi handmade. Un lucru gândit şi realizat cap coadă de un artist, de la concepţie la produs finit, fără să intervină vreo altă mână de lucru. E artă pur şi simplu.

image002

Anul 2012 a reprezentat pentru Daciana şi pentru Mircea un an decisiv. La acel moment ei aveau să fie contactaţi de grupul Conde Nast din Marea Britanie, pentru a le spune că au fost aleşi să apară în paginile revistei VOGUE UK. Acela a însemnat pentru ei cel mai important moment în carieră.

Anul 2020 aduce cu el noi colecţii inspirate din locurile în care şi-au propus să ajungă. Tendinţele în modă pentru acest an vor fi inspirate din anii ’80, cu elemente extrem de colorate, sursa principală coloristică fiind toate tonurile de albastru. Anul acesta se poartă formele geometrice, umerii supradimensionaţi şi accesoriile statement. Genţile lor vor veni să completeze aceste ţinute, adaptate liniei unice ,,74 Street Bags”.

Daciana i-ar sfătui pe tinerii care îşi doresc să înceapă o carieră în domeniul designului vestimentar să aibă încredere în ei, să aibă curaj, să fie unici şi să îşi exprime personalitatea prin creaţiile lor, chiar dacă sunt altceva decât ce găsesc prin reviste.

Exact despre asta este vorba: ca să fii remarcat, trebuie să fii diferit!

image004

Facebook: Daciana Bule

Site: 74streetbags

Sursă foto: Daciana Bule Facebook

MARIA PAȘCALĂU

MARIA PASCALAU

MARIA PAŞCALĂU

Maria Paşcalău este absolventă a Liceului Teoretic Onifor Ghibu Oradea, secţia filologie – engleză, clasa prof. Sándor Lila Adél, în prezent studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: