CEZAR NETEA: Viitorul este electric

Producătorii de automobile sunt de părere că viitorul este electric, dar BMW nu se grăbește să afirme acest lucru, cu toate că a fost primul producător din lume care a lansat automobilul de serie 100% disponibil în întreaga lume, BMW i3.

cars

Foto: EMANUEL GAVRILĂ

Director de dezvoltare al BMW, Klaus Frohlich susține că vehiculele electrice vor costa din ce în ce mai puțin ca să fie produse. Cu toate acestea, nu vor acapara piața atât de repede. Acesta a precizat că, în cazul unui scenariu optimist, până în 2030 vom avea în gamă 30% vehicule electrice și hibride, iar restul de 70% vor fi prevăzute doar cu motoare termice, ceea ce înseamnă că, în total, 85% vor fi dotate cu motoare termice.

De asemenea, Frohlich a mai menționat că întreaga mișcare cu electromobilitatea este un pic irațională, „dar suntem pregătiți, am cumpărat deja suficient cobalt și litiu pentru anii 2025-2030”.

Acesta mai precizează că fenomenul electrificării nu va afecta prea curând state precum Rusia și Australia. Aceștia vor folosi motoare termice pentru mult timp de acum încolo.

Unii dintre competitorii direcți ai lui BMW – aici facem referire la Lexus – nu au în gamă modele 100% electrice, dar mare parte din concurenți, precum Mercedes-Benz, Audi, Tesla, Volkswagen și mulți alții, au prezentat deja modele care au la baza funcționării acestora sisteme 100% electrice.

Și Dacia se pregătește vertiginos să se alăture producătorilor auto care au in gamă și mașini electrice. Deocamdată, modelul electric pe care Dacia îl pregătește nu are încă nume. Mașina ar putea ieși pe poarta fabricii începând cu anul 2021.

Oficial, nu s-au comunicat datele tehnice ale viitoarei mașini electrice produse de către Dacia, dar le putem deduce, dacă avem în vedere performanțele modelului Captur. Renault City K-ZE are 3,74 m lungime, 1,58 m lățime și 1,48 m înălțime.

City K-ZE este prevăzut cu un propulsor de 45 cp și un cuplu de 125 Nm. Acesta este alimentat de o baterie de tip litiu-ion cu capacitatea de 26,8 Kwh care se încarcă la proporția de 80% timp de 30 de minute la o stație de încărcare rapidă, iar încărcarea în regim casnic se realizează într-un timp de circa 6 ore.

Mașina va avea o autonomie teoretică de peste 250 km. Viteza maximă este limitată electronic la doar 105 kmh, iar costul de achiziție va fi cuprins între 10.000 și 15.000 euro.

CEZAR NETEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: