ANDREEA & DARIAN: Imigrant într-o țară de imigranți

Andreea Nisbett este unul dintre cei peste 400.000 de imigranți din SUA. Tânăra a părăsit țara în urmă cu trei ani, pornind în căutarea unei lumi noi de una singură.

image0(1)

Andreea Nisbett. Foto: arhiva personală

Interviul acesta conține informații cu privire la stilul de viață de pe alt continent.

De cât timp locuiești în SUA?

Andreea Nisbett: Locuiesc în SUA de mai bine de doi ani, primii doi ani am stat în Colorado, iar recent m-am mutat în Austin, Texas.

 

Ce te-a determinat să te stabilești acolo?

Andreea Nisbett: Mi-am dorit un stil de viață nou, să descopăr locuri și oameni noi, aici mi-am intalnit și actualul soț.

 

Povestește-ne cum a fost la început cu mutarea și acomodarea într-o țară străină, cum sunt oamenii de acolo? Care este părerea lor față de imigranți? Cum îi tratează pe străini?

Andreea Nisbett: În ceea ce privește acodarea mea, pot spune cu zâmbetul pe buze că nu am întâmpinat dificultăți. La început am locuit într-un orășel de munte, nu departe de Denver, unde am întâlnit numai oameni primitori, prietenoși, dar și o varietate largă de joburi.

În principiu, oamenii sunt destul de primitori, nu m-am confruntat cu probleme legate de originea mea, de faptul că sunt o imigrantă, SUA fiind la rândul ei o țară de imigranți. Dacă esti o personă perseverentă și pozitivă în ceea ce faci, poți avea succes oriunde.

 

Care sunt prețurile la chiriile din America? Cât de greu este să găsești o chirie la un preț accesibil și cât de greu este să reușești să întreții una?

Andreea Nisbett: Când vine vorba de prețul unei chirii, ai nevoie de niște bani economisiți, deoarece aproape peste tot se cere prima și ultima lună de chirie, plus un anumit deposit (garanție); să nu mai vorbim dacă ai un animal de companie, care poate deveni un impediment în căutarea unei chirii, deoarece trebuie să plătești mai mult la o chirie plus depozit.

Daca ar fi să locuiesc singură, mi-ar fi destul de greu, deoarece chiria medie ajunge undeva la 1.000 de dolari, iar unei persoane singure i-ar fi aproape imposibil să-și poată permte o asemenea cheltuială.

 

Care sunt oportunitățile oferite de SUA?

Andreea Nisbett: Oportunitățile sunt numeroase, dar toate acestea solicită un anumit efort.

 

Este America cu adevărat țara tuturor posibilităților? Ce sfaturi ai pentru tinerii care vor să emigreze acolo?

Andreea Nisbett: SUA a fost și este încă țara tuturor posibilităților, dar trebuie să lupți pentru acestea. Tinerilor care vor să emigreze le doresc mult succes și curaj, să nu renunțe la visurile lor. Chiar dacă la început poate fi mai greu, să nu cedeze. De asemenea, să nu le fie rușine de naționalitatea lor, mai ales că noi, românii, suntem un popor apreciat în State.

au consemnat ANDREEA FILIMON și DARIAN MONENCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: